Φέρνει υποστήριξη για end-to-end κρυπτογράφηση στις συνομιλίες 1 με 1

13


H Microsoft ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον end-to-end κρυπτογράφηση (E2EE) για τις one-to-one κλήσεις και βιντεοκλήσεις στην υπηρεσία Microsoft Teams.

Στο Microsoft Teams τώρα θα κρυπτογραφούνται δεδομένα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους οι χρήστες, επιτρέποντας σε εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες να αποκρυπτογραφούν το περιεχόμενο για σκοπούς καταγραφής και διατήρησης των δεδομένων. Η Microsoft θα χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση SharePoint για να εξασφαλίσει την προστασία των ήδη αποθηκευμένων αρχείων και κρυπτογράφηση OneNote για τις σημειώσεις που αρχειοθετούνται στο Microsoft Teams. Ολόκληρο το περιεχόμενο των συνομιλιών στο Microsoft Teams κρυπτογραφείται επίσης κατά τη δημιουργία αλλά και την «παραμονή» του στα αρχεία.

Η νέα end-to-end κρυπτογράφηση θα προστατέψει πλήρως τις one-to-one κλήσεις εντός του Teams, το οποίο αυτομάτως σημαίνει όμως ότι ορισμένες λειτουργίες στην υπηρεσία, όπως είναι η εγγραφή, η συγχώνευση κλήσεων ή η προσθήκη συμμετεχόντων κατά τη δημιουργία μιας ομαδικής κλήσεις θα απενεργοποιηθούν σε όλες τις κλήσεις που επωφελούνται της εν λόγω κρυπτογράφησης E2EE.

*Ακολουήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή