Ψηφιακό κλειδί μόνο για χρήστες iPhone – Newsbeast

13



Η BMW είναι από τους πρωτοπόρους στη χρήση smartphone σε ρόλο ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου ήδη από το 2018. Τώρα, η μάρκα προχωρά στην περαιτέρω εξέλιξη και επέκταση της λειτουργίας Digital Key, που διατίθεται μόνο για χρήστες iPhone.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε τη λειτουργία του Digital Key Plus, ενός ασφαλή και πρακτικού τρόπου ξεκλειδώματος και εκκίνησης του αυτοκινήτου χωρίς ο κάτοχος να βγάλει το iPhone από την τσάντα ή την τσέπη του.

Η τελευταία έκδοση αυτής της υπηρεσίας βασίζεται στην τεχνολογία Ultra-Wideband (UWB), που υπάρχει στο chip U1 του iPhone. Η λειτουργία BMW Digital Key Plus θα λανσαριστεί για πρώτη φορά με την αμιγώς ηλεκτρική iX για το iPhone.

Τεχνολογία UWB ( Ultra – Wideband )

Οι νέες πρόσθετες λειτουργίες που ενεργοποιούνται με το BMW Digital Key Plus βασίζονται στην τεχνολογία Υπερευρείας Ζώνης (Ultra-Wideband). Πρόκειται για μία ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία μικρής εμβέλειας που προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια στον εντοπισμό θέσης. Λόγω της υψηλής ακρίβειας της τεχνολογίας, αποκλείεται το ενδεχόμενο παρεμβολών ή υποκλοπών σήματος.

Η Apple και η BMW συνεργάστηκαν στενά με το Car Connectivity Consortium (CCC) με σκοπό την αναβάθμιση των προδιαγραφών του Digital Key σε έκδοση 3.0 για UWB, διαμορφώνοντας ένα παγκόσμιο πρότυπο για τη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή