Όλα όσα ξέρουμε για το μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ – Newsbeast

14


Ο Κόμπι Μπράιαντ συνήθιζε αρκετά συχνά να χρησιμοποιεί το ελικόπτερό του για τις μετακινήσεις του. Το μποτιλιάρισμα ήταν κάτι που ο θρύλος του NBA δεν άντεχε, καθώς, όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του, καταπονούσε, το σώμα του.

«Η απόσταση που πρέπει να οδηγήσω από το σπίτι μου στο Newport Coast έως το Staples Center είναι μεγαλύτερη από 45 μίλια και αυτό όταν έχει πολύ κίνηση είναι επίπονο για το σώμα μου. Όλο αυτό το καθισιό, τόση ώρα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η συνήθειά του να μπαίνει στο ελικόπτερο Sikorsky για να αποφεύγει το κυκλοφοριακό έμφραγμα έμελλε να αποβεί μοιραία μετά τη συντριβή, που έκοψε το νήμα της ζωής του, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα και άλλων επτά ανθρώπων.

Ας δούμε κάποιες πληροφορίες για το ελικόπτερο, όπως τις παραθέτουν οι New York Times.

Κατασκευαστής: Sikorsky, ένας από τους πρωτοπόρους κατασκευαστές ελικοπτέρων, που χρονολογούνται από το 1920. Η Lockheed Martin, ένα μεγάλος όμιλος αεροδιαστημικής, αγόρασε την εταιρεία από την United Technologies το 2015.

Τύπος: S-76B, μέρος της σειράς S-76 που περιλαμβάνει πολιτικά ελικόπτερα μεσαίου μεγέθους. Περισσότερα από 800 S-76 έχουν πουληθεί, σύμφωνα με την εταιρεία

Χρήση: Αρχικά φτιαγμένα για να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία σε υπεράκτιες πετρελαϊκές πλατφόρμες, τα S-76 χρησιμοποιούνται τώρα για να μεταφέρουν VIP, για έρευνες διάσωσης και αεροδιακομιδές. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή 10 χώρες τα χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν τους επικεφαλής τους.

Μέγεθος: Είχε 15 μέτρα μήκος, 3 μέτρα πλάτος και 4 μέτρα ύψος.

Χωρητικότητα: Τα ελικόπτερα S-76 μπορούν να μεταφέρουν 12-13 επιβάτες και 1-2 πιλότους, όμως οι πολυτελείς εκδοχές του, όπως αυτή που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ έχουν λιγότερες θέσεις. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αερομεταφορέα τα συγκεκριμένα ελικόπτερα μπορούν να μεταφέρουν 9 επιβάτες.

Ταχύτητα: Περίπου 175 χλμ/ώρα. Τα ραντάρ της πτήσης του Κόμπι έδειχναν ότι το ελικόπτερο πέταγε σε αυτή την ταχύτητα στο μεγαλύτερο μέρος της πτήσης, εκτός από τη στιγμή που έκανε γύρους για 15 λεπτά.

Ασφάλεια: Τα S-76B, που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1987, έχουν τη φήμη των συμπαγών και ασφαλών ελικοπτέρων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αεροπορία έχουν καταγραφεί 8 ατυχήματα μέσα σε 26 χρόνια. Μόνο σε 2 από τα 8 υπήρχαν θύματα και τραυματίες.

Ηλικία: Το S-76B που συνετρίβη και σκότωσε τον Κόμπι Μπράιαντ είχε κατασκευαστεί το 1991.

Ιδιοκτήτης: Island Express Holding, μια εταιρεία που έχει έδρα στο Van Nuys, στην Καλιφόρνια. Μία ομοθυγατρική εταιρεία, η Island Express Helicopters, γνωστή ως IEX, χρησιμοποιούσε επίσης το ελικόπτερο.

Ιστορία: Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πετάξει ξανά στο παρελθόν με το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Για μεγάλο μέρος της αθλητικής καριέρας του με τους Λος Άντζελες Λέικερς μετακινούνταν για τις προπονήσεις του στο Staples Center με το ελικόπτερο, στο οποίο είχε κολλήσει το παρατσούκλι «Mamba Chopper».





Πηγή