Όταν το πιάνο γίνεται φουτουριστικό gadget – Newsbeast

28


Το σύγχρονο πιάνο υπάρχει στις ζωές μας από τα τέλη του 15ου αιώνα, κι όμως ο κλασικός σχεδιασμός του παραμένει ο ίδιος εδώ και 300 ολόκληρα χρόνια.

Γι’ αυτό και είναι τόσο μεγάλο αυτό που έκανε η Roland, την πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια εκμοντερνισμού του πιάνου, γνωρίζοντας πως η μουσική έχει να επωφεληθεί πολύ από τα καλούδια που κομίζει η ψηφιακή τεχνολογία.

GPX-F1 Facet Digital Concert Grand Piano Concept το λένε λοιπόν και ο φουτουριστικός σχεδιασμός του ανήκει στον Κορεάτη Jonh Chan Kim, τελειόφοιτο βιομηχανικού σχεδιασμού στη Σχολή Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Kim ήταν ο νικητής του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ιαπωνική Roland το 2015 και πλέον το προϊόν είναι γεγονός. Το πιάνο μιμείται τις ηχητικές ιδιότητες και τις συχνότητες του κλασικού πιάνου με ουρά, έχει όμως και μια μεγάλη και έγχρωμη Android οθόνη, με υποστήριξη Alexa, που προβάλλει τα πάντα, από παρτιτούρες μέχρι και εφαρμογές. Και τη σελίδα σου στο Facebook!

Μαγεύει φυσικά με τον πολυεδρικό σχεδιασμό του, αλλά και όλη την τεχνολογία που έχει στην καρδιά του. Γι’ αυτό και παρουσιάστηκε εξάλλου στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, τη CES 2020.

Η Roland δεν έχει ξεκαθαρίσει πάντως αν θα το δούμε στην αγορά ή θα παραμείνει για πάντα concept…





Πηγή