Ώρα να γνωρίσουμε και να καλωσορίσουμε τα… 3D επιτραπέζια – Newsbeast

11


Αν διαβάζατε τα νέα το 2013 για την Jeri Ellsworth και την εταιρία της Valve, τότε θα θυμάστε πώς το σχέδιο ναυάγησε όταν δυο υπάλληλοί της την παράτησαν σύξυλη παίρνοντάς της και τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που είχε φτιάξει!

Κι έτσι το 2017, παρά το γεγονός ότι είχε πιάσει τον οικονομικό στόχο στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, η εταιρία κατέβασε και επισήμως ρολά.

Μόνο που τώρα η εφευρέτρια Jeri Ellsworth επέστρεψε στην ίδια ιδέα, ένα ζευγάρι πανάλαφρων AR γυαλιών με τα οποία κοιτάς τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα videogames με εντελώς άλλο μάτι. Η νέα της επιχειρηματική απόπειρα, Tilt Five τη λένε, εμφανίστηκε ξανά στο Kickstarter και προτίθεται να βγάλει το γκατζετάκι στην αγορά έναντι 299 δολαρίων.

Παραμένει υπέροχη ως ιδέα, αν και βρίσκει εφαρμογή σε ένα περιορισμένο πεδίο. Μόνο που τα δικά της γυαλιά έχουν γωνία θέασης 110 μοιρών, ευρύτερη από κάθε άλλη AR συσκευή εκεί έξω. Και ζυγίζουν μόλις 90 γραμμάρια, καθώς βασίζονται σε μια άλλη φιλοσοφία τρισδιάστατης προβολής.

Δουλεύουν με το smartphone, το tablet ή το PC μέσω USB και χαρίζουν απόκοσμες gaming εμπειρίες σε ακαταμάχητα board games όπως τα Dungeons & Dragons, Diablo, Divinity και τέτοια κλασικά.

Αν θα πιάσουν εμπορικά, μένει να φανεί. Αυτή τη φορά πάντως η Jeri μοιάζει αποφασισμένη…





Πηγή