24ωρο μποϋκοτάζ στα Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger στις 11 Απριλίου

39


Την ερχόμενη Τετάρτη 11 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο Mark Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσουμ για τα όσα ωραία συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τη Facebook και με αφορμή αυτή την κατάθεση κάποιοι χρήστες διοργανώνουν το #Faceblock.

Διαβάστε επίσης: Facebook Messenger: Σύντομα θα μπορούν όλοι να διαγράφουν (unsend) τα μηνύματα που έχουν στείλει

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο καθένας και ουσιαστικά αφορά το μποϋκοτάρισμα του Facebook και των υπόλοιπων εφαρμογών του (Messenger, Instagram και WhatsApp) για 24 ώρες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του #Faceblock, Laura Ullman, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τους 87 εκατομμύρια λογαριασμούς που αποτέλεσαν προϊόν εκμετάλλευσης από την Cambridge Analytica χωρίς να το γνωρίζουν οι κάτοχοι τους, αλλά και ένα “ισχυρό μήνυμα” ότι ο κόσμος ανησυχεί πραγματικά για τα δεδομένα του.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές που αφορούν τα δεδομένα των χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο

Η κ. Ullman σημειώνει, επίσης, ότι παρά την διαγραφή πολλών λογαριασμών τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολλοί χρήστες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο μποϋκοτάρισμα της 11ης Απριλίου, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Facebook. Παροτρύνει, δε, τους χρήστες να ενισχύσουν την συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία γράφοντας επιστολές προς τον Mark Zuckerberg και τις κυβερνήσεις τους.

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στο Operation Faceblock, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.facebookblackout.org.

[via]



Πηγή