Adaptive Cards και Actionable Messages είναι οι νέες λειτουργίες στο Microsoft Outlook Mobile

6


Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου Microsoft BUILD 2019, με την εταιρεία να φέρνει τα Adaptive Cards και Actionable Messages στην υπηρεσία Outlook Mobile. Αμφότερες οι λειτουργίες είχαν προστεθεί στις εκδόσεις Outlook for Windows και Outlook Web App τον περασμένο Μάιο.

Τα Adaptive Cards είναι συμβατά με εφαρμογές, υπηρεσίες και bots για τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου στο Outlook. Για παράδειγμα, μια κάρτα θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις πληροφορίες της πτήσης ενός χρήστη και να του επιτρέπει να αλληλεπιδράσει με αυτήν για να πραγματοποιήσει check-in. Ουσιαστικά, εδώ έρχεται να “κουμπώσει” και η λειτουργία Actionable Messages, αφού απαιτείται ένα τέτοιου είδους μήνυμα για να χρησιμοποιηθεί η Adaptive Card για κάποια ενέργεια.

Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι μπορείς να πραγματοποιείς ενέργειες χωρίς να φεύγεις από την εφαρμογή Outlook Mobile. Θα δούμε σύντομα τα Adaptive Cards και τα Actionable Messages στην εφαρμογή Outlook για iOS και αργότερα θα προστεθούν και στην εφαρμογή για συσκευές Android.

[via]



Πηγή