Categories: Gaming

Η ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών είναι γυναικεία υπόθεση

Έρευνα αποκαλύπτει ότι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στη συγγραφή videogames

Τα κορίτσια είναι ικανότερα από τα αγόρια στο να γράφουν πολύπλοκα προγράμματα για παιγνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, με επικεφαλής τις Κέιτ Χάουλαντ και Τζούντιθ Γκουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Computers and Education», πειραματίστηκαν με μια ομάδα μαθητών 12 έως 13 ετών, που επί δύο μήνες κλήθηκαν να αναπτύξουν σε υπολογιστή το δικό τους βιντεοπαιχνίδι.

Οι μαθητές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μια απλή γλώσσα προγραμματισμού, τη Flip, που είχαν αναπτύξει οι ερευνήτριες. Το πείραμα έδειξε ότι τα κορίτσια τα κατάφεραν καλύτερα με τον προγραμματισμό.

Οι ερευνήτριες επεσήμαναν πως η καλύτερη προγραμματική επίδοση των κοριτσιών έρχεται να επιστεγάσει τη γενικότερη ανωτερότητά τους, από πλευράς βαθμών τόσο στο δημοτικό, όσο και στο γυμνάσιο, έναντι των αγοριών συμμαθητών τους.

Τα κορίτσια επέδειξαν μεγαλύτερη επιδεξιότητα και φαντασία, δημιουργώντας πιο πολύπλοκα και καλά ανεπτυγμένα σενάρια στα βιντεοπαιχνίδια. Πιθανώς αυτό οφείλεται, κατά τις ερευνήτριες, στο ότι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να λένε ιστορίες.

Είναι αξιοσημείωτη η τάση των τελευταίων ετών, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα, περισσότερα κορίτσια και γυναίκες να παίζουν πλέον βιντεοπαιχνίδια απ ό,τι αγόρια και άνδρες.

Μια ιδιαίτερα δυναμική κατηγορία είναι οι γυναίκες 25 έως 44 ετών που «κατεβάζουν» τέτοια απλά και διασκεδαστικά παιγνίδια στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνά τους. Τα smartphones τείνουν να εξελιχθούν πλέον στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα για gaming, ξεπερνώντας τα παιγνίδια στους υπολογιστές ή στις παιχνιδοκονσόλες.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

18 ώρες ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

20 ώρες ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

1 ημέρα ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

1 ημέρα ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

1 ημέρα ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.