Categories: Internet

Δείτε μέσα από έναν αλγόριθμο αν θα ερωτευτείτε

Το λογισμικό προβλέπει πόσο πιθανό είναι να βρείτε το ταίρι σας

Νιώθετε μοναξιά και αναρωτιέστε ποιες είναι μαθηματικά οι πιθανότητες να βρείτε επιτέλους τον ή την κατάλληλη σύντροφο; Υπάρχει ελπίδα να το μάθετε, αν απευθυνθείτε στον αλγόριθμο της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας Nanaya (www.nanaya.co). Το σχετικό λογισμικό προβλέπει πόσο πιθανό είναι να βρείτε το ταίρι σας, είτε δεν έχετε τώρα κάποια σχέση είτε έχετε, αλλά δεν σας ικανοποιεί.

Πρόκειται για μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή, με βασικό σύνθημα τη φράση «Προβλέψτε το μέλλον της ερωτικής ζωής σας». Ο αλγόριθμος που κρύβεται πίσω από την εφαρμογή, βασίζεται σε εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους, που ήδη αξιοποιούνται στα χρηματοοικονομικά, στις επιχειρήσεις και στην επιστημονική έρευνα.

Μετά από ένα λεπτομερές ηλεκτρονικό τεστ προσωπικότητας που κάνει ο ενδιαφερόμενος, μαθαίνει τις πιθανότητες να βρει τον έρωτα της ζωής του, αν και η ιστοσελίδα φροντίζει να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο τέλειος σύντροφος ή η τέλεια σχέση».

Ο δημιουργός του Nanaya, ο μηχανικός Ρασίντ Αμινί, σύμφωνα με το New Scientist, πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τον αλγόριθμο λίγους μήνες αφότου χώρισε την φίλη του με την οποία είχαν σχέση επί δύο χρόνια. Στόχος του είναι ένα online εργαλείο, που να δείχνει στους ανθρώπους πόσο τυχεροί μπορεί να είναι στα ερωτικά τους, ώστε, μεταξύ άλλων, να μην καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και έτσι απογοητεύονται υπερβολικά.

Ο Ρασίντ Αμινί, ο οποίος παλιότερα εργαζόταν σε διαστημικά προγράμματα της NASA, θέλει, όπως εξήγησε, να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πιο ταιριαστό σύντροφο, ιδίως αν πρόκειται να δεσμευτούν μακροχρόνια σε ένα γάμο.

Ο ενδιαφερόμενος αποκαλύπτει τον εαυτό του στο σχετικό ερωτηματολόγιο προσωπικότητας και, παράλληλα, τις προτιμήσεις του για έναν μελλοντικό σύντροφο. Το πρόγραμμα ρωτάει πράγματα όπως: Σας αρέσει να μιλάτε με ξένους; – Πόσους καλούς φίλους έχετε; – Πόση επιτυχία είχατε έως τώρα στην προσέλκυση ατόμων που σας ενδιέφεραν; – Θα βγαίνατε ραντεβού με κάποιον από τη δουλειά σας; – Πόσο τυχεροί είστε; κ.α.

Τελικά, το λογισμικό αναλαμβάνει να αξιολογήσει ποιο τμήμα του πληθυσμού ταιριάζει με τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του καθενός ή της καθεμιάς. Βασικός παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη από τον αλγόριθμο, είναι το πόσο εύκολα κανείς γνωρίζει νέους ανθρώπους. Είναι προφανές ότι αν κανείς είναι κλεισμένος στο σπίτι ή στον εαυτό του, μειώνονται μαθηματικά οι πιθανότητες να βρει το έτερον ήμισυ.

Το Nanaya εμφανίζει πίνακες με διάφορα σκορ για τον κάθε χρήστη, όπως πόσο επιλεκτικός (και δύσκολος), καθώς και ένα γράφημα με τις πιθανότητες να πέσει πάνω στον έρωτα της ζωής του τα επόμενα χρόνια. Ο Ρασίντ Αμινί παραδέχτηκε πάντως είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάχνει κανείς αλγόριθμους για τους ανθρώπους παρά για το διάστημα.

Από την άλλη, ορισμένοι ψυχολόγοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί κατά πόσο ένα λογισμικό μπορεί όντως να προβλέψει την μελλοντική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων. Ίσως, όμως, να είναι απλώς θέμα χρόνου, έως ότου το λογισμικό εξελιχθεί περαιτέρω.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Το TikTok απειλείται με απαγόρευση και στην Ευρώπη!

Το TikTok περνάει δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Joe…

5 ώρες ago

Παπαστεργίου για MyCoast: Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η τεχνολογία είναι η λύση στα προβλήματά μας

Παπαστεργίου για MyCoast: Η ψηφιακή διακυβέρνηση και η τεχνολογία είναι η λύση στα προβλήματά μας…

5 ώρες ago

Apple και ΟpenAI σε συζητήσεις για να φέρουν την AI στα iPhone

Η Apple επιδιώκει ενεργά συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης για να…

5 ώρες ago

Το πρώτο τεχνητό ενεργειακό νησί στον κόσμο θα είναι έτοιμο το 2026 [Video]

Ο πρώτος από τους 23 υδατοστεγείς θαλάμους - πυλώνες για το νησί Princess Elisabeth, το…

9 ώρες ago

Η Xiaomi παρουσίασε το Xiaomi 14 Ultra στην ελληνική αγορά και ανακοίνωσε τα Xiaomi Masterclass με την υποστήριξη της Leica

Η Xiaomi παρουσίασε το Xiaomi 14 Ultra στην ελληνική αγορά και ανακοίνωσε τα Xiaomi Masterclass…

9 ώρες ago

Εκτός λειτουργίας το Gov.gr λόγω εργασιών έκτακτης συντήρησης

Λόγω έκτακτων εργασιών συντήρησης στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου…

9 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.