H πρώτη αυτόνομη… μηχανή γκαζόν – Newsbeast

5


Η iRobot είναι η εταιρία που βγάζει την αυτόνομη ηλεκτρική σκούπα Roomba, μόνο που τώρα θέλει να φέρει τον αυτοματισμό και τη ρομποτική ακόμα και στο γκαζόν.

Και το όνομα αυτής; Terra! Τα αυτόνομα χλοοκοπτικά δεν είναι ακριβώς καινούρια ιστορία, όλα αλλάζουν όμως μαγικά με την Terra, η οποία σε αντίθεση με τις άλλες χρησιμοποιεί ασύρματους παλμούς για να κατανοήσει τον χώρο, αντί να βασίζεται στα δύσχρηστα σύρματα που οριοθετούν το γκαζόν.

Η iRobot δήλωσε πως η Terra «προοδεύει καλά» και θα εμφανιστεί στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2020 με τιμή άγνωστη για την ώρα.

Κι αν η ιδέα των παλμών για τη χαρτογράφηση του χώρου δεν είναι επίσης καινούρια ιστορία, μια μηχανή του γκαζόν πρέπει να λάβει υπόψη πολλά ακόμα πράγματα, κάνοντας την εταιρία να μιλά για μια ολότελα νέα εμπειρία αυτόνομης λειτουργίας.

Μόλις τελειώσει μάλιστα την κοπή του γκαζόν, η Terra θα επιστρέφει μόνη της στη βάση φόρτισης, η οποία θα μπαίνει απλώς στην οικιακή πρίζα.

Η ρομποτική μηχανή θα μπορεί να δουλεύει ακόμα και με βροχή ή και σε «ακραίες καιρικές συνθήκες», όπως διατείνεται τουλάχιστον η iRobot ήδη από τον Ιανουάριο.

Μια νέα μέρα ξημερώνει για τα γκαζόν αυτού του κόσμου…





Πηγή