Twitter Circle για να στέλνεις tweets σε κλειστό κύκλο χρηστών

23


Μια νέα λειτουργία που θυμίζει τα Super Follows των συνδρομητικών πακέτων του προγράμματος Twitter Blue δοκιμάζει εδώ και μερικές ημέρες η Twitter στο κοινωνικό δίκτυο της, απλά αυτή τη φορά θα είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν σε όλους τους χρήστες.

Ο λόγος για το Twitter Circle, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν tweets που θα βλέπουν έως 150 λογαριασμοί της επιλογής τους, είτε πρόκειται για followers είτε όχι. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτό να μοιράζεσαι τα tweets σου με ένα κλειστό κύκλο χρηστών του Twitter, ενώ η εταιρεία σημειώνει πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό σε σύγκριση με τα Communities που προορίζονται για συζητήσεις επάνω σε καθορισμένη θεματολογία.

Σε όσους έχει εμφανιστεί η επιλογή Twitter Circle θα τη δουν πατώντας το Choose Audience menu όταν ξεκινήσουν να γράφουν ένα tweet αντί του Everyone. Όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον κύκλο θα μπορούν να δουν κανονικά το tweet, αλλά δεν θα προσφέρεται η επιλογή retweet. Δεν υπάρχει, όμως, μηχανισμός που να αποτρέπει τη λήψη screenshot. Επίσης, όσοι συμπεριλαμβάνονται στο Twitter Circle δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν αυτοβούλως, αλλά θα μπορούν να σιγήσουν τη συζήτηση.

Παρατηρούμε τελευταία ότι γίνονται διάφορες προσθήκες στο Twitter που αφορούν τόσο το συνδρομητικό πακέτο, όσο και τα δωρεάν accounts, γεγονός που υποδεικνύει πως αναζητούν τη χρυσή τομή μεταξύ του free και του paid για το κοινωνικό δίκτυο. Η νέα ηγεσία υπό τον Elon Musk πιθανότατα θα φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του Twitter και αυτό θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή