Categories: Technology

Βόλτα χωρίς καύσιμα ετοιμάζει το Solar Impulse 2

Το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει γύρω στους πέντε μήνες

Το αεροπλάνο Solar Impulse 2 θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.

Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου – τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.

«Θαύματα μπορούν να γίνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετάμε μέρα-νύχτα σε ένα αεροσκάφος, χωρίς σταγόνα καυσίμου», τόνισε ένας από τους πιλότους, ο Μπερτράν Πικάρντ.

Το αεροπλάνο ζυγίζει σχεδόν όσο ένα αυτοκίνητο (2,3 τόνους) και το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγάλο όσο των μεγαλύτερων επιβατικών αεροπλάνων. Η πτήση θα γίνει με χαμηλή ταχύτητα 50 έως 100 χιλιομέτρων την ώρα, γι’ αυτό θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του πρωτοποριακού αεροπλάνου έχουν πάρει μια ολόκληρη 12ετία. «Δεν είναι το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, όμως είναι το πρώτο που είναι ικανό να διασχίσει ωκεανούς και ηπείρους», δήλωσε ο δεύτερος πιλότος Αντρέ Μπορσμπέργκ.

Όπως είπαν και οι δύο πιλότοι, που είχαν και την ιδέα του εγχειρήματος, ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά, εκείνοι θα φτιάξουν ένα άλλο αεροσκάφος και θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

«Είναι η πρόκληση του άγνωστου», δήλωσε ο Πικάρντ και πρόσθεσε πως «υπάρχει μια θέληση στην ανθρωπότητα να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο και να βρει λύσεις για την κλιματική αλλαγή». Στην υλοποίηση του σχεδίου έχουν συνεισφέρει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως οι Bayer, Solvay, ABB, Schindler, Omega και άλλες.

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

1 ημέρα ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

1 ημέρα ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

1 ημέρα ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

1 ημέρα ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

2 ημέρες ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.