Πώς η επιστήμη σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα -Το πρωτοποριακό στρώμα των 2.500 ευρώ [βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

2


Εφτασε η ώρα για την επιστήμη να βοηθήσει και τον… ύπνο μέσω ενός στρώματος.

Η εταιρεία στρωμάτων, Emma Motion, διαθέτει και λανσάρει πλέον μια νέα τεχνολογία στα προϊόντα της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προσαρμόζεται στον εκάστοτε χρήστη ώστε να κοιμάται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί 360 σένσορες που ανιχνεύουν από την μικρότερη μέχρι την ισχυρότερη πίεση και αντιδρούν προσαρμόζοντας την σύσταση και το σχήμα του στο σώμα εκείνου που το χρησιμοποιεί.

Το εν λόγω στρώμα, λειτουργεί σε όλους, όπως αναφέρει η Emma, ανεξαρτήτως το πόσο πολύ ή πόσο λιγότερο στριφογυρίζει στον ύπνο του καθώς προσαρμόζεται για να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή άνεση και εργονομία σε «ultimate» επίπεδο. Το καλύτερο; Διαθέτει μια ειδική τεχνολογία θερμοκρασίας που προσαρμόζεται αναλόγως τις συνθήκες. Το στρώμα που έχει βγει ήδη στην Γαλλία και το Βέλγιο κοστίζει 2.500 ευρώ, ενώ σύντομα θα βγει και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πως λειτουργεί το πρωτοποριακό στρώμα

Το στρώμα της γερμανικής εταιρείας, συνδέεται με το ρεύμα, όμως δεν κάνει τον παραμικρό θόρυβο και δεν ενοχλεί τον χρήστη του. Το στρώμα στην κορυφή του διαθέτει μια στρώση αφρολέξ και ακριβώς από κάτω είναι ένα ενιαίο «σεντόνι» από σένσορες ΑΙ (Επαυξημένης Πραγματικότητας).

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την προσαρμοστικότητα του στρώματος με την τεχνολογία που υποστηρίζει πως έχει. Οπως κινείται το σώμα του εκάστοτε χρήστη ο σένσορας «αισθάνεται» ακόμα και την παραμικρή πίεση και προσαρμόζεται σε αληθινό χρόνο. To Emma διαθέτει πολλά Terrabyte μνήμης για να ανακυκλώνει σωστά και με ασφάλεια τα δεδομένα.

«Το στρώμα κινείται ελαφρά, αργά και ανεπαίσθητα για να βοηθήσει εκείνον που κοιμάται», αναφέρει ο CEO της εταιρείας. Αυτή ακριβώς η προσαρμογή βοηθά την σπονδυλική στήλη που δεν επιβαρύνεται ούτε στο ελάχιστο.

Πηγή