Άκυρο στο iPhone SE 4, δικό της 5G/Bluetooth/WiFi chipset και σχέδια για MacBook με οθόνη OLED

22


Οι χαμηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις των προηγούμενων μοντέλων και τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει με την παραγωγή της σειράς iPhone 14 έχουν οδηγήσει την Apple στην απόφαση να μην προχωρήσει στην κατασκευή νέου iPhone SE 4 για το 2024.

Αυτό ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία του αναφορά ο διάσημος αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος σημειώνει ότι γενικότερα οι πωλήσεις των πιο φθηνών μοντέλων είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές των premium προτάσεων της εταιρείας.

Σε άλλες ενδιαφέροντα από το στρατόπεδο της Apple, φουντώνουν οι φήμες για κατασκευή δικών της 5G, Bluetooth και WiFi modems προκειμένου από το 2025 και έπειτα να έχει ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την Broadcom, ενώ άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για κατασκευή και δικών της OLED panels για τα μελλοντικά iPhone και MacBook (σ.σ. ο Kuo αναφέρει ότι το πρώτο θα το δούμε μέσα στο 2024). Αν αποδειχθεί αληθινή η πληροφορία για τα panels θα είναι σαφέστατα ένα μεγάλο πλήγμα για τη Samsung, η οποία παρέχει την πλειοψηφία των panels για τα iPhone.

Προς το παρόν όλα τα παραπάνω είναι φήμες που βασίζονται μεν σε στοιχεία που φτάνουν στα χέρια του Ming-Chi Kuo, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο από πλευράς Apple. Είναι εμφανές, πάντως, ότι η Apple επιθυμεί να πάρει στα χέρια της ολοκληρωτικά την κατασκευή των μελλοντικών συσκευών της, χωρίς να εξαρτάται από άλλες εταιρείες για την παροχή σημαντικών εξαρτημάτων.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή