Ένα πρώτο demo της υπηρεσίας game streaming της Microsoft σε Android smartphone

7


Project xCloud Demo

Η Microsoft θέλει να χαλάσει το πάρτι της Google, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει αναλυτικά το δικό της όραμα για το gaming σε λίγες ημέρες στο GDC 2019, παρουσιάζοντας ένα demo για τη δική της υπηρεσία game streaming, το Project xCloud, για παιχνίδια του Xbox One σε οποιαδήποτε οθόνη (smartphones, tablets, υπολογιστές, τηλεοράσεις).

Η εταιρεία μας δείχνει το Forza Horizon 4 να τρέχει σε ένα από τα data centers της και έπειτα να streamάρεται σε ένα Android smartphone με ένα τηλεχειριστήριο του Xbox One συνδεδεμένο μέσω Bluetooth.

Οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, αν έχεις καλή σύνδεση στο Internet θα μπορείς να παίζεις παιχνίδια του Project xCloud, δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος gaming cloud της Microsoft, κ. Kareem Choudhry.

Ο ίδιος παρομοιάζει το Project xCloud με τις υπηρεσίες streaming μουσικής και video. Εάν έχεις λογαριασμό π.χ. στο Spotify, μπορείς να πραγματοποιήσεις login από οποιαδήποτε συσκευή, όπως το smartphone, τον υπολογιστή στο σπίτι ή στο γραφείο, και να έχεις πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σου.

Το ίδιο φιλοδοξεί να προσφέρει η Microsoft, απλά το περιεχόμενο της υπηρεσίας θα είναι παιχνίδια του Xbox One. Δεν έχει σημασία αν η συσκευή σου δεν διαθέτει ισχυρό hardware, καθώς όλη η επεξεργασία θα γίνεται σε κάποιο κοντινό data center. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι δημιουργοί των παιχνιδιών δεν θα χρειάζεται να καταβάλουν έξτρα κόπο για να υποστηρίξουν την υπηρεσία Project xCloud, επομένως, θα έχουμε πολλούς τίτλους διαθέσιμους με το λανσάρισμα της.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι θα γίνει με τις παιχνιδοκονσόλες της Microsoft, ο κ. Choudhry ξεκαθαρίζει ότι το Project xCloud δεν έρχεται για να τις αντικαταστήσει, άρα θα δούμε σίγουρα μια νέα γενιά Xbox.

[via]



Πηγή