Έρχεται επιτέλους η E2E κρυπτογράφηση από προεπιλογή στην υπηρεσία

7


Το Facebook Messenger ένας μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες για την αποστολή μηνυμάτων και τώρα η Meta ανακοινώνει ότι θα επεκτείνει την end-to-end (E2E) κρυπτογράφηση για όλες τις προσωπικές συνομιλίες και κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από αυτήν.

Η κρυπτογράφηση είναι διαθέσιμη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά αυτή η τελευταία ανακοίνωση υποδηλώνει ότι η λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για τα προσωπικά μηνύματα και τις κλήσεις. Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, τα μηνύματα που στέλνετε προστατεύονται από τη στιγμή που φεύγουν από τη συσκευή σας μέχρι τη στιγμή που φτάνουν στη συσκευή της επαφής σας, εμποδίζοντας οποιονδήποτε μεσάζοντα, συμπεριλαμβανομένης της Meta, να δει τι γράψατε.

Στο παρελθόν, όταν οι χρήστες προγραμμάτων ανταλλαγής μηνυμάτων διέθεταν ή προσέθεταν κρυπτογράφηση, μερικές φορές αυτό οδηγούσε σε μια πιο περιορισμένη εμπειρία. Η Meta δήλωσε ότι με αυτό το λανσάρισμα, οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν τις γνωστές λειτουργίες, όπως τα θέματα και τις προσαρμοσμένες αντιδράσεις, αλλά θα αποκτήσουν και ένα σωρό νέες λειτουργίες, όπως η επεξεργασία και η εξαφάνιση μηνυμάτων, ο έλεγχος των αποδείξεων ανάγνωσης, η βελτιωμένη αποστολή φωτογραφιών και βίντεο και η βελτιωμένη αποστολή φωνητικών μηνυμάτων.

Για την επεξεργασία μηνυμάτων, η Meta αναφέρει ότι θα μπορείτε να επεξεργάζεστε μηνύματα μόνο για 15 λεπτά μετά την αποστολή τους και αν θέλετε να κάνετε αναφορά στο αρχικό μήνυμα κάποιου πριν το επεξεργαστεί, τότε η εταιρεία θα μπορεί να διαβάσει το ιστορικό επεξεργασίας του μηνύματος. Τα μηνύματα που εξαφανίζονται θα παραμένουν ορατά για 24 ώρες μετά την αποστολή τους και το περιβάλλον της συνομιλίας έχει αναβαθμιστεί ώστε να ενημερώνει τους χρήστες πως πρόκειται να εξαφανιστούν. Όσον αφορά τον έλεγχο των αποδείξεων ανάγνωσης, θα μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να αφήνετε τους άλλους να βλέπουν ότι έχετε διαβάσει τα μηνύματά τους. Αυτό θα μειώσει την πίεση να απαντάτε στους ανθρώπους αμέσως αν δεν το επιθυμείτε.

Όταν λάβετε την ενημέρωση του Facebook Messenger, θα επωφεληθείτε επίσης από την υψηλότερη ποιότητα εικόνας και τη βελτιωμένη απόκριση ή αντίδραση σε οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο σε μια συλλογή. Τέλος, η Meta δήλωσε ότι τα φωνητικά μηνύματα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή μηνυμάτων σήμερα και με αυτή την ενημέρωση θα μπορείτε να ακούτε σε ταχύτητες 1,5x και 2x, καθώς και να ξεκινάτε την ακρόαση από εκεί που την αφήσατε, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε ξανά αν χρειαστεί να εγκαταλείψετε την εφαρμογή.



Πηγή