Έρχεται μέσα στο 2024 και ίσως θα είναι συνδρομητικό!

25


Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε να ακούσουμε κάτι σχετικό με την επόμενη μεγάλη έκδοση του Windows OS, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αρχίζουν να πληθαίνουν οι φήμες – διαρροές για το Windows 12, χωρίς καμία πάντως να προέρχεται από την ίδια τη Microsoft.

Η πιο σημαντική προέρχεται από τον CFO της Intel, κ. David Zinsner, ο οποίος κατά την διάρκεια του Citi 2023 Global Technology Conference εξέφρασε δημοσίως την εκτίμηση του πως η εταιρεία του θα σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις μέσα στο 2024 λόγω της…Microsoft.

Για την ακριβεια πιστεύουμε ότι το ’24 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά εξαιτίας του επικείμενου φρεσκαρίσματος του Windows OS. Πιστεύουμε ότι η υφιστάμενη βάση των πελατών μας είναι αρκετά παλιά και απαιτείται ένα φρεσκάρισμα που εκτιμούμε ότι θα συμβεί την επόμενη χρονιά, με καταλύτη το Windows OS.

Η επιλογή των λέξεων του Zinsner (Windows refresh) και η εκτίμηση για εκτόξευση των πωλήσεων πιθανότατα δεν βασίζεται στο επερχόμενο Windows 11 23H2 update, αλλά σε κάτι εντελώς καινούργιο που θα αλλάξει τα δεδομένα τόσο για τη Microsoft, όσο και για την Intel.

Εξάλλου, η ιστοσελίδα Deskmodder εντόπισε στον κώδικα του Windows OS αναφορές για συνδρομητική χρήση της επόμενης γενιάς Windows, ενώ το Windows Central επικαλείται πηγές εκ των έσω (ανώνυμα φυσικά) που επιβεβαιώνουν πως η εταιρεία προχωρά δυναμικά στην ανάπτυξη του Windows 12 εδώ και 2-3 μήνες ούτως ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2024.

Επαναλαμβάνουμε πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Microsoft για το Windows 12 (ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται). Έχει, ωστόσο, λογική να προχωρήσει άμεσα στην ανάπτυξη μιας νέας μεγάλης έκδοσης του Windows OS (ακόμα και συνδρομητικής) προκειμένου να ενσωματώσει από την αρχή τα εργαλεία AI (π.χ. Copilot) χωρίς μπαλώματα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα των Windows 10/11.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή