Έρχονται επίσημα τα Android games στα Windows PCs το 2022!

8


Ανάμεσα στην πληθώρα ανακοινώσεων της εκδήλωσης The Game Awards ξεχωρίζει ιδιαίτερα η αποκάλυψη της Google για τον ερχομό των Android games στα Windows PCs το 2022 μέσα από την ξεχωριστή εφαρμογή Google Play Games.

Η τελευταία είναι γνωστή στους χρήστες συσκευών Android, καθώς μέσω αυτής μπορούν να παρακολουθούν τα διάφορα επιτεύγματα τους, τον λογαριασμό τους κλπ., αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των mobile gamers παρά το γεγονός ότι είναι καταγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.5 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως σε smartphones, tablets και Chromebooks.

Από το 2022 η εφαρμογή Google Play Games θα τρέχει native και στα Windows PCs και μέσα από αυτήν θα γίνεται διανομή περιεχομένου (άρα και κατάστημα εφαρμογών διαφορετικό από το Microsoft Store) από τη Google που θα είναι playable απευθείας σε όλες τις πλατφόρμες (Android, Windows, Chrome OS), γι’ αυτό και βλέπουμε ένα διαφορετικό logo που περιλαμβάνει μισό τηλεχειριστήριο μέσα του. Τα Android games θα τρέχουν natively από τα Windows PCs και όχι μέσω κάποιου emulator, επομένως, περιμένουμε μια απόδοση παρόμοια με αυτήν του Apple Arcade για το macOS.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας και τα κόστη (π.χ. αν θα δοθεί έμφαση στο Google Play Pass), ενώ ποντάρουμε ότι το λανσάρισμα θα γίνει κατά το Μάιο στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2022.



Πηγή