Έφτασε η λειτουργία φωνητικών και video κλήσεων!

10


Από τα τέλη Αυγούστου ο Elon Musk είχε προαναγγείλει πως θα ενσωματωθεί λειτουργία πραγματοποίησης φωνητικών και video κλήσεων στην πλατφόρμα X. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, η εταιρεία ξεκίνησε το λανσάρισμα της λειτουργίας εμφανίζοντας σε αρκετούς χρήστες το μήνυμα “Audio and video calls are here!”.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από την X (πρώην Twitter), πολλοί χρήστες αναφέρουν πως είδαν το μήνυμα και αναρτούν σχετικά screenshots σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η μόνη ανάρτηση από πλευράς X ήταν απλά ένα «μυστηριώδες» μήνυμα που ρωτούσε (σαν τον Σάκη Ρουβά) αν είμαστε έτοιμοι.

Όπως και να ‘χει, μαθαίνουμε ότι η λειτουργία πραγματοποίησης φωνητικών και video κλήσεων υποστηρίζεται σε iOS, Android, Mac και PC χωρίς να χρειάζεται αριθμός τηλεφώνου, ενώ όποιος δεν θέλει να έχει καμία επαφή με αυτήν μπορεί να την απενεργοποιήσει πλήρως από το μενού των ρυθμίσεων. Όσοι αποφασίσουν πως θέλουν ακόμα μία εφαρμογή για αυτές τις ενέργειες, τότε καλό θα είναι να γνωρίζουν πως μπορούν να επιλέξουν αν θα μπορούν να δέχονται κλήσεις από όσους χρήστες συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των επαφών του ή από όσους ακολουθούν στο X ή μόνο από πιστοποιημένους χρήστες ή από όλα τα παραπάνω μαζί.

Οι κλήσεις γίνονται μέσα από την ενότητα των προσωπικών μηνυμάτων. Επιλέγεις τον χρήστη που θέλεις να καλέσεις, ανοίγει το παράθυρο συνομιλίας και εκεί στην επάνω δεξιά γωνία υπάρχει το σχετικό εικονίδιο για φωνητική ή video κλήση.

Για την ώρα δεν φαίνεται να αποτελεί προνόμιο των Premium συνδρομητών της πλατφόρμας X, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει άμεσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια ακόμα κίνηση της νέας διοίκησης του πρώην Twitter να καταστήσει το X ως την εφαρμογή – προορισμό για να κάνεις τα πάντα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή