Έχει ήχο το βόρειο σέλας; Η Huawei αποκάλυψε πώς ακούγεται το πιο μαγευτικό φυσικό φαινόμενο

19


Το βόρειο σέλας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαινόμενα του πλανήτη, μπορεί πλέον να ακουστεί. 

Πώς ακούγεται το φως; Αυτή ήταν η συναρπαστική ερώτηση που έκανε η Huawei σε μια ομάδα αποτελούμενη από καλλιτέχνες και ειδικούς της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για να γιορτάσει την κυκλοφορία του Huawei Mate 20 Pro.

Προβάλλοντας τις απίστευτες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI) του νέου smartphone, δημιουργήθηκε το Sound of Light, ένα φιλόδοξο έργο που μετουσίωσε το εκπληκτικό φως από το Βόρειο Σέλας, σε μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία που άγγιξε όλες τις αισθήσεις.

Το Sound of Light αποτέλεσε ένα έργο μηνών και έφτασε στα όρια του πως οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδεύσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) ώστε να διαβάζει εικόνες και να δημιουργεί νέα ηχητικά κομμάτια.

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να καταγράψουν στη Νορβηγία το Βόρειο Σέλας και στη συνέχεια δουλεύοντας με ένα ειδικό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέχει στο Huawei Mate 20 Pro, να αναγνωρίσουν τα βασικά του στοιχεία και να τα μετατρέψουν σε μουσική. Αυτά τα πρωτογενή κομμάτια ήχου στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση μιας μουσικής συμφωνίας σε συνεργασία πάλι με το Huawei Mate 20 Pro. Η υπέρτατη πρόκληση για την ομάδα, ήταν η δημιουργία μιας οπτικοακουστικής εμπειρίας, μεταφράζοντας τη γλώσσα που «μιλάει» το Βόρειο Σέλας, μέσα από την καινοτομία της Τεχνητής Νοημοσύνης και αποκαλύπτοντας κάτι που ο κόσμος βλέπει και ακούει για πρώτη φορά.

Μάθε πώς ακούγεται το βόρειο σέλας, στο Bovary.gr





Πηγή