Αγοράστε στη μητέρα σας ένα iPhone!

50


Τον περασμένο μήνα η Google αποφάσισε να «κράξει» δημοσίως την Apple για την μη υιοθέτηση του προτύπου RCS στην υπηρεσία Messages του iOS, μια κίνηση που θα έφερνε ακόμα πιο κοντά τις δύο πλατφόρμες στην ανταλλαγή μηνυμάτων και την δυνατότητα αλληλεπίδρασης με reactions, videos, φωτογραφίες κλπ.

Η Apple όχι μόνο δεν ίδρωσε από την επίθεση, αλλά φαίνεται πως ούτε καν σκέφτεται στην παρούσα φάση να ενδώσει στις πιέσεις. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, σε σχετική ερώτηση που του έγινε κατά την διάρκεια του συνεδρίου Code Conference. Συγκεκριμένα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε γιατί δεν υποστηρίζει το iOS το πρότυπο RCS και πως θα ένιωθε ο Steve Jobs για αυτήν την κατάσταση, παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις της βιομηχανίας.

Ο Tim Cook αρχικά απάντησε όσο πιο διπλωματικά γινόταν λέγοντας πως «δεν μας ζητούν οι χρήστες μας κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή». Ο δημοσιογράφος, όμως, πίεσε περισσότερο τον CEO της Apple λέγοντας πως δυσκολεύεται να στείλει φωτογραφίες και videos στην μητέρα του επειδή αυτός χρησιμοποιεί iPhone και εκείνη συσκευή Android. Η απάντηση ήταν λιτή και σαφής: «Αγοράστε στην μητέρα σας ένα iPhone»!

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Apple δεν διατίθεται να προχωρήσει σε ενέργειες απλά και μόνο επειδή της το ζητούν οι άλλες εταιρείες. Το πιθανότερο είναι ότι θα «συμμορφωθεί» μόνο αν υπάρξει σχετική οδηγία από κάποια αρμόδια αρχή περί ανταγωνισμού (π.χ. ΕΕ), όπως θα γίνει δηλαδή και με την υιοθέτηση της υποδοχής USB-C από το 2024.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή