Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσα από το φακό του Huawei P60 Pro – Oσα μας «μάγεψαν»

9


Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πόσοι από εμάς τους κατοίκους της Αττικής δεν έχουμε κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού, προκειμένου να αναζητήσουμε λίγες στιγμές χαλάρωσης μπροστά στη θάλασσα;

Κάθε φορά που ταξιδεύω προς τα νότια προάστια, σκέφτομαι το ίδιο ακριβώς πράγμα: Πόσο τυχεροί πρέπει να νιώθουν οι κάτοικοι κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που απολαμβάνουν καθημερινά αυτή την ομορφιά; Ένα συνονθύλευμα από πλούσια βλάστηση, παραλίες για όλα τα γούστα – από βραχώδεις μέχρι άλλες με ψιλή άμμο – πολυτελή γιοτ, οργανωμένες και μη πλαζ, πάρκα, πολυτελή εστιατόρια και μπαρ αλλά και μια λίμνη που σε μαγεύει με την πρώτη ματιά; Κι όλα αυτά με φόντο (σχεδόν) πάντα τη θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς πήρε το όνομά της

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα, γνωστή και ως παραλιακή οδός Αθηνών – Σουνίου ονομάζεται η ακτογραμμή στα νότια προάστια της Αθήνας, η οποία εκτείνεται από τον Πειραιά έως το Σούνιο και το Λαύριο.

Πώς όμως πήρε το όνομά της; Το 1954, η «Καθημερινή» δημοσίευσε ένα άρθρο υποστηρίζοντας πως η Γλυφάδα και η Βούλα θα μπορούσαν να γίνουν τόσο δημοφιλείς όσο και η Κυανή Ακτή της Γαλλικής Ριβιέρας μέσα στα επόμενα χρόνια. Και κάπως έτσι, με την ελπίδα αυτή, άρχισε η ανάπτυξη, με τους κατοίκους της Αθήνας να την αποκαλούν (ανεπίσημα έστω) Αθηναϊκή Ριβιέρα και να την επισκέπτονται όλο και πιο συχνά.

Οι New York Times από την άλλη, την περιγράφουν στους αναγνώστες τους ως ένα απαράμιλλης ομορφιάς μέρος, που θυμίζει περισσότερο ελληνικό νησί παρά παραθαλάσσιο μέρος δίπλα σε πόλη. Συστήνει δε σε όσους βρεθούν στην Αθήνα, να επισκεφθούν πρωτίστως τα μνημεία στο κέντρο της πόλης και μετά να κατευθυνθούν (25 λεπτά με το αυτοκίνητο) στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μια «μαγευτική παραλιακή έκταση που μαγνητίζει με τη νησιωτική γοητεία της» όπως γράφει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν απαιτείται φέρι μποτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεπτομέρεια από τις οικίες στο Καβούρι με το HUAWEI P60 Pro
Λεπτομέρεια από τις οικίες στο Καβούρι με το HUAWEI P60 Pro

Σημειώνει επίσης, πως πρόκειται για ένα μέρος το οποίο έχουν επισκεφθεί διεθνείς celebrities, με την Τζάκι Κένεντι και τον Φρανκ Σινάτρα να μένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής, με φόντο τη γοητεία του Αιγαίου Πελάγους.

Οι ομορφιές της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Διαβάζοντας πρόσφατα λοιπόν αυτό το άρθρο και με αφορμή το νέο smartphone της HUAWEI, το P60 Pro, αποφάσισα να αφιερώσω μια μέρα για να κάνω ένα tour και να αποτυπώσω μερικά στιγμιότυπα.

Από πού όμως να ξεκινήσω; Ιδανική αφετηρία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ανεβαίνοντας στον «Φάρο» έχεις μια πανοραμική θέα όχι μόνο της ακτογραμμής αλλά και της Ακρόπολης που δεσπόζει επάνω στον Ιερό Βράχο. Μετά βουρ για τη Μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Ακολουθεί η Γλυφάδα, στολισμένη με τους φοίνικες αλλά και τη λάμψη της νυχτερινής της ζωής. Αμμώδεις παραλίες, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια για όλα τα γούστα, σας κάνουν να λησμονείτε που δεν είστε από τους τυχερούς να μένετε εκεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επόμενη στάση, η Βούλα. Τι να πει κανείς για τις παραλίες της; Εδώ μπορείτε να βρείτε τα πάντα: Από beach volley, νεροτσουλήθρες, θαλάσσια σπορ αλλά και ψιλή άμμο, ιδανική για να παίζουν ατελείωτες ώρες τα παιδιά.

Λίγο πιο δίπλα, η Βουλιαγμένη. Πέρα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της και τα εστιατόρια που θα κάνουν τον ουρανίσκο σας να τρελαθεί, μια στάση στην διάσημη Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι must. Καταρχάς σας μαγεύει και μόνο το μέρος, ειδικά εάν σκεφτεί κανείς πως δημιουργήθηκε πριν από 2.000 περίπου χρόνια όταν τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε. Η οργάνωση άψογη, με ξύλινα deck κατά μήκος της ακτής, γκαζόν για παιχνίδια και πικ νικ και θερμοκρασία νερού ιδανική που φτάνει μέχρι τους 29°C.

H λίμνη Βουλιαγμένης
H λίμνη Βουλιαγμένης

Συνέχεια έχει η Βάρκιζα. Ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της παραλιακής διαδρομής, με πανέμορφους κολπίσκους και υπέροχο γεωφυσικό τοπίο. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε σε παραλίες με πεντακάθαρα νερά και να διασκεδάσετε κάνοντας θαλάσσια σπορ, καθώς η περιοχή διαθέτει πανέμορφες οργανωμένες πλαζ αλλά και αρκετές ελεύθερες παραλίες. Μην παραλείψετε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και μοναδικούς θαλασσινούς μεζέδες στις παραδοσιακές ταβέρνες και τα ουζερί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδρομή κλείνει με το Σούνιο όπου δεσπόζει το Ιερό του Ποσειδώνα. Φρόντισα μάλιστα να το επισκεφθώ κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου της φράουλας.

Η πανσέληνος της φράουλας πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
Η πανσέληνος της φράουλας πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Huawei P60 Pro: Ο ιδανικός σύμμαχος σε κάθε εκδρομή

Τι ρόλο όμως έπαιξε το νέο κινητό της HUAWEI; Συνταξιδιώτες μου σε αυτή την εξόρμηση ήταν τα παιδιά μου και το νέο smartphone της HUAWEI, P60 Pro. Είχα ακούσει τόσα πολλά για την κάμερά του, που ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές του και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι γιατί μπορεί να κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του DXOMARK.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταρχάς, με το που το πιάνεις στα χέρια σου, διαπιστώνεις ότι οι σχεδιαστές πίσω από αυτό το smartphone έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το βάρος του είναι μόλις 200 γραμμάρια, οι πλευρές του ελαφρώς καμπυλωτές, οι άκρες στρογγυλεμένες, ενώ για όσους θέλουν να είναι unique, ίσως θα ήταν καλό να γνωρίζουν πως το νέο smartphone HUAWEI P60 Pro είναι εμπνευσμένο από τη φύση, με την πίσω πλευρά του να φέρει την χρωματική παλέτα του Rococo Pearl που θυμίζει μαργαριτάρι και είναι μοναδική για κάθε συσκευή. Φυσικά, υπάρχει και το all time classic μαύρο για όσους είναι παραδοσιακοί (και με Anti-Fingerprint Feather-Sand Glass για την ελαχιστοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων!).

Ας περάσουμε όμως σε αυτό για το οποίο φημίζεται η HUAWEI. Την κάμερα φυσικά. Ακόμη και οι επαγγελματίες φωτογράφοι νομίζω πως θα ζήλευαν αυτή τη συσκευή. Φρόντισα λοιπόν, να τραβήξω όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσα για να το διαπιστώσω και μόνη μου. Τα χρώματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο φωτεινά – ειδικά το ηλιοβασίλεμα αποτυπώθηκε τόσο τέλεια, που θα έλεγε κανείς πως μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής. Όπως και η πανσέληνος, που μέχρι πρότινος με κάθε συσκευή που είχα δοκιμάσει, έβγαινε απλά ένα κίτρινο θολό πράγμα, που έπρεπε να φανταστεί ότι ήταν το φεγγάρι. Με το P60 Pro όμως, βγάζεις τέτοια φωτογραφία την πανσέληνο, όπως αυτές που βλέπεις στα περιοδικά.

Μπορείτε να «παίξετε» με την κάμερα: Οι επιλογές που σας δίνονται πολλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για πορτρέτα, για να ρυθμίσετε μόνοι σας το διάφραγμα, για διπλή προβολή (στο κάτω μέρος να βγάλετε μια selfie και στο πάνω το κύμα που σκάει δίπλα σας), αλλά και για όσους ξέρουν μερικά πράγματα περισσότερα σε σχέση με τη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική επιλογή.
Όσο για το ζουμ, δεν έχω λόγια. Νομίζω πως πέρασα υπερβολικά πολλή ώρα χαζεύοντας τις δυνατότητές του HUAWEI P60 Pro,  παρά κοιτάζοντας τη θάλασσα. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο smartphone που να κάνει τόσο ζουμ χωρίς να χάνει σχεδόν τίποτα από την ποιότητα της εικόνας. (Σας έχω και μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (για να καταλάβετε το μέγεθος του ζουμ που κάνει, δείτε παρακάτω τη λεπτομέρεια του κόκκινου κύκλου
Βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (για να καταλάβετε το μέγεθος του ζουμ που κάνει, δείτε παρακάτω τη λεπτομέρεια του κόκκινου κύκλου

Περνάω τώρα σε ένα άλλο χαρακτηριστικό. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξόρμησής μου, δεν υπήρξε στιγμή που να ανησυχήσω μήπως βραχεί η συσκευή ή μήπως πέσει νερό επάνω ή εάν μου πέσει κάτω (βρε αδερφέ) το κινητό. Το HUAWEI P60 Pro είναι εξοπλισμένο με το Kunlun Glass, το οποίο βελτιώνει την προστασία της οθόνης, ενώ γίνεται και κατά 10 φορές πιο ανθεκτικό στις πτώσεις. Αλλά και η ίδια η συσκευή είναι ακόμη πιο ανθεκτική στη σκόνη και το νερό.

Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που εξακολουθούν να λένε: «Μα smartphone HUAWEI; Δε θα έχεις Instagram ή Viber! », η HUAWEI έρχεται να τους διαψεύσει, καθώς το AppGallery έχει κερδίσει επάξια τη φήμη ως «χώρος» με εκατομμύρια εφαρμογές, μεταξύ των οποίων WhatsApp, Facebook Messenger, TikTok και άλλες. Ενώ με την 3rd party εφαρμογή GBox, μπορείτε να εγκαταστήσετε το YouTube, τα Google Maps καθώς και πολλές άλλες εφαρμογές της Google.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το HUAWEI P60 Pro είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός, Cosmote, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 





Πηγή