Ακυρώθηκε το mobile game του World of Warcraft

11


Πριν από ακριβώς τρεις μήνες η Activision Blizzard παρουσίασε το πρώτο mobile game στημένο στον κόσμο του World of Warcraft, ένα action strategy game με τίτλο Warcraft Arclight Rumble που περιμένουμε μέσα στο 2022 σε συσκευές Android και iOS. Η εταιρεία, όμως, είχε στα σκαριά και ένα ακόμη «πιο σοβαρό» project για την mobile μεταφορά του World of Warcraft, το οποίο δυστυχώς δεν θα το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η Blizzard αποφάσισε να ακυρώσει το mobile spin-off του δημοφιλέστατου MMORPG που ετοιμάζε σε συνεργασία με τη NetEase, λόγω διαφωνιών με την τελευταία στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Το παιχνίδι δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα (είχε κωδική ονομασία Neptune), αλλά εργαζόταν επάνω σε αυτό μια ομάδα 100 ατόμων για περισσότερα από 3 χρόνια και είχε φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο η ανάπτυξη του.

Αυτό είναι το δεύτερο mobile World of Warcraft παιχνίδι που ακυρώνει η Blizzard φέτος, καθώς νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε τραβήξει την πρίζα από το project Orbis. Το τελευταίο ήταν ένα παιχνίδι βασισμένο στην τοποθεσία των gamers, δηλαδή σε στυλ Pokémon Go, που ανέπτυσσε για σχεδόν 4 χρόνια, αλλά και πάλι δεν δίστασε να πάρει την μεγάλη απόφαση.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος, δεν αποκλείεται αυτές οι αποφάσεις να επηρεάστηκαν από την επικείμενη κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft που ενδεχομένως ενδιαφέρεται περισσότερο για την έγκαιρη κυκλοφορία του Diablo IV…

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή