Ακόμα πιο επιθετικά «τελεσίγραφα» για τους adblockers

10


Εδώ και αρκετό καιρό η Google έχει κοινοποιήσει τις προθέσεις της να καταπολεμήσει τους ad blockers στην υπηρεσία YouTube, με σκοπό να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις συνδρομές στο πακέτο Premium. Ήδη έχουμε δει τις δοκιμές με τα μηνύματα που προειδοποιούν τον χρήστη πως μπορεί να δει τρία videos και έπειτα είτε να απενεργοποιήσει τον ad blocker είτε να γίνει συνδρομητής Premium. 

Τώρα, έρχεται στο προσκήνιο ακόμα μία δοκιμή, ουσιαστικά ένα νέο προειδοποιητικό μήνυμα που περιλαμβάνει μια αντίστροφη μέτρηση στην επάνω δεξιά γωνία από 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο χρήστης θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποια από τις προτεινόμενες ενέργειες (Allow YouTube Ads ή Try YouTube Premium) προτού ξεκινήσει την αναπαραγωγή της διαφήμισης. Υπάρχει τρόπος να μην ενοχληθείς από αυτές τις ειδοποιήσεις μέσω υπηρεσιών VPN ή κάποιων web browsers (βλ. Brave), αλλά θεωρείται δεδομένο ότι η εταιρεία θα μπλοκάρει σύντομα και αυτές τις μεθόδους.

Πέρα από τους ad blockers, η Google γενικότερα πραγματοποιεί ενέργειες για την εξώθηση των χρηστών στο συνδρομητικό πακέτο Premium, καθώς νωρίτερα φέτος είδαμε να λανσάρει και την ποιότητα 1080p Premium με υψηλότερο bit-rate. Παράλληλα, όμως, έχει ξεκινήσει να αυξάνει και την τιμή της συνδρομής…

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή