Ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση σε Android από το iPhone

0


Η Apple θα δώσει σύντομα στους χρήστες iPhone έναν πιο απλό τρόπο για να μεταπηδήσουν σε συσκευές Android στην ΕΕ. Με το Digital Markets Act να έχει τεθεί πλέον σε ισχύ, ένα νέο έγγραφο περιγράφει μερικές ακόμη αλλαγές που θα κάνει η εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Το έγγραφο συμμόρφωσης που δημοσίευσε η Apple δείχνει ότι η εταιρεία σχεδιάζει μια “λύση εναλλαγής browser” για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των browsers στο ίδιο iPhone.

Η Apple σχεδιάζει επίσης να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράψουν εντελώς το Safari από το iOS,εφόσον το επιθυμούν. Η Apple σκοπεύει να καταστήσει αυτή την επιλογή διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2024.

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες όχι μόνο θα μπορούν να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο browser στο iOS, αλλά και να ξεχάσουν ότι ο Safari ήταν ποτέ επιλογή.

Επιπλέον, η εταιρεία εξηγεί ότι “σχεδιάζει να κάνει περαιτέρω αλλαγές στην προσφορά φορητότητας των δεδομένων των χρηστών της”. Προς το παρόν, η Google προσφέρει ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους χρήστες iPhone να μεταβούν σε Android, αν και ορισμένα δεδομένα εξακολουθούν να μένουν πίσω, όπως οι εφαρμογές που έχουν κατεβάσει.

Η Apple σκοπεύει να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στην προσφορά φορητότητας των δεδομένων των χρηστών της. Εξωτερικοί φορείς προσφέρουν λύσεις μετάβασης που βοηθούν τους χρήστες να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συσκευών με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Για να βασιστεί σε αυτές τις επιλογές, η Apple αναπτύσσει μια λύση που βοηθά τους παρόχους mobile λειτουργικών συστημάτων να αναπτύξουν πιο φιλικές προς το χρήστη λύσεις για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε ένα διαφορετικό smartphone που δεν είναι της Apple. Η Apple στοχεύει να διαθέσει αυτή τη λύση μέχρι το φθινόπωρο του 2025. Η Apple δημιουργεί επίσης μια λύση εναλλαγής browser για την εξαγωγή και την εισαγωγή σχετικών δεδομένων του browser. Η Apple σκοπεύει να καταστήσει αυτή τη λύση στα τέλη του 2024/αρχές του 2025.

Με αυτές τις αλλαγές, θα είναι ευκολότερο για ορισμένους χρήστες iPhone να εγκαταλείψουν το κλειστό περιβάλλον της Apple και να μετακινηθούν προς το Android. Τούτου λεχθέντος, είναι πιθανό να ισχύει και το αντίθετο. Ακόμα, δεν είναι σαφές αν αυτή η αλλαγή θα είναι διαθέσιμη εκτός της ΕΕ.



Πηγή