Ακόμα πιο εύκολη η παρακολούθηση των Apple Podcasts χάριν στην αυτόματη μεταγραφή τους

6


Η παρακολούθηση των νέων podcasts θα γίνει σύντομα πολύ πιο εύκολη. Η Apple ανακοίνωσε ότι θα μεταγράφει αυτόματα τα podcasts, γεγονός που θα επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα επεισόδια, χωρίς να αναζητούν τα ακουστικά τους. Η εφαρμογή Apple Podcasts θα επιτρέπει στους δημιουργούς να ανεβάζουν τη δική τους απομαγνητοφώνηση για προβολή ή να επιλέγουν τη δημιουργία μιας απομαγνητοφώνησης από την Apple.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να γνωρίζετε. Το Apple Podcasts θα αρχίζει να δημιουργεί τη μεταγραφή όταν ανεβαίνει το επεισόδιο. Ωστόσο, θα υπάρχει μια “μικρή καθυστέρηση” μέχρι να γίνει διαθέσιμη, οπότε οι χρήστες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αμέσως το αγαπημένο τους podcast θα χρειαστεί να περιμένουν για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (η Apple λέει στους podcasters να της δώσουν τουλάχιστον 24 ώρες μετά το ανέβασμα ενός επεισοδίου). Είναι πιθανό ότι όσο μεγαλύτερο είναι το επεισόδιο, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί η μεταγραφή για να είναι έτοιμη. Η μεταγραφή δεν θα ανανεώνεται επίσης αν αλλάξουν τμήματα της ηχογράφησης με δυναμικά εισαγόμενο ήχο και δεν θα εμφανίζει τους στίχους της μουσικής.

Οι παραγωγοί podcast θα πρέπει να τηρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές της Apple για να μεταγράφονται σωστά τα επεισόδιά τους. Σύμφωνα με την Apple, τα podcasts με ανθρώπους που μιλούν ο ένας πάνω στον άλλο ή με μουσική ενδέχεται να μην έχουν τόσο καλή μεταγραφή. Εάν κάποιος επιλέξει να ανεβάσει τη δική του, θα πρέπει να είναι αρχείο VTT ή SRT. Ένας podcaster μπορεί επίσης να επεξεργαστεί μια μεταγραφή για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Οι μεταγραφές του Apple Podcasts θα εισαχθούν την άνοιξη στο iOS 17.4 στα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Γαλλικά. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές, με τα παλαιότερα επεισόδια να μεταγράφονται με την πάροδο του χρόνου.

[Apple]



Πηγή