Ακόμα πιο κοντά στο TikTok με την full-screen εμφάνιση του feed

21


Η σταδιακή μετατροπή του Instagram σε…TikTok είναι εμφανής τους τελευταίους μήνες, καθώς η Meta δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό στο να αντιγράφει οτιδήποτε θεωρεί πως θα μπορούσε να κρατήσει τους χρήστες στην δική της πλατφόρμα.

Αυτή τη φορά έχει ξεκινήσει δοκιμές για μια full-screen εμφάνιση του feed που βλέπουν οι χρήστες, ανανεώνοντας παράλληλα και την navigation bar για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η εύρεση νέου περιεχομένου, όπως και να βελτιωθεί συνολικά η εμπειρία χρήσης της εφαρμογής.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Meta, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε περιορισμένο αριθμό χρηστών που βλέπουν τα videos να καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη της συσκευής τους, ενώ τα υπόλοιπα στοιχεία του UI (π.χ. για like, σχόλιο, διαμοιρασμό, δημιουργία post. κλπ.) είναι διάφανα επάνω από το video.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δοκιμές για full-screen εμπειρία χρήσης στο Instagram, μιας και μόλις τον περασμένο μήνα είχαμε αναφέρει κάτι αντίστοιχο για τα Reels. Αυτή τη φορά, όμως, μοιάζει πιο λογική η προσέγγιση του Instagram και πιθανότατα αυτή θα είναι η τελική μορφή που θα φτάσει σε όλους τους χρήστες σε κάποια φάση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή