Ακόμη ένα «ισχυρό» επιχείρημα κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft

2


Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ετοιμάζεται για την δικαστική διαμάχη με τη Microsoft στο πλαίσιο της επικείμενης εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ., μια διαδικασία που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με σαφή πρόθεση από την επιτροπή να μην προχωρήσει η συμφωνία.

Σε μια νέα προκαταρκτική κατάθεση της FTC καταγράφεται ως απόδειξη των ενστάσεων της ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται η Microsoft τα IPs της ZeniMax Media, την οποία εξαγόρασε η εταιρεία το 2021, καθώς διαθέτει τα Redfall (άσχετα αν αποδείχτηκε πατάτα) και Starfield αποκλειστικά για τα Xbox και Windows PCs, αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες gaming πλατφόρμες (π.χ. PlayStation). Καταλήγει, μάλιστα, με την φράση ότι «οι ενέργειες της Microsoft μετά την εξαγορά της ZeniMax Media μιλούν δυνατότερα από την γραμμή υπεράσπισης της εταιρείας».

Η Microsoft έχει καταφέρει να πείσει την πλειοψηφία των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για να λάβει την πολυπόθητη έγκριση ολοκλήρωσης του deal με την Activision Blizzard, παρόλα αυτά, υπάρχει η αρνητική θέση της βρετανικής CMA και μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη στην δίκη με την FTC μπορεί να θέσει την εξαγορά εν αμφιβόλω.

Εξάλλου, σε μια διαφορετική υπόθεση, δικηγόροι – εκπρόσωποι μιας ομάδας από gamers ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας διότι ισχυρίζονται πως έχουν αποδείξεις στα χέρια τους (σ.σ. ένα email που μοιράστηκε εσωτερικά στη Microsoft) πως η εταιρεία επιθυμεί πραγματικά να πετάξει έξω από τον χώρο του gaming την Sony. Δεν έχει έρθει στη δημοσιότητα το εν λόγω email, επομένως, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το περιεχόμενο του στην παρούσα φάση.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή