Αναβάθμιση για το λογισμικό των soundbar της LG

12


Η LG ενίσχυσε τις δυνατότητες των soundbars του 2022 με μια νέα ενημέρωση λογισμικού που διατέθηκε στο κοινό τον Μάρτιο. Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει νέα, κορυφαία χαρακτηριστικά που εμπλουτίζουν την εμπειρία ακρόασης και χρήσης, που παρέχει η εξαιρετική σειρά soundbar του 2022 της LG. Ορισμένα μοντέλα ενημερώθηκαν αυτόματα μέσω σύνδεσης Wi-Fi (S95QR / S90QY / S80QR / S80QY), ενώ άλλα μπορούν να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής LG Sound Bar (S75Q / S75QR /S75QC / SH7Q / S65Q / S60Q / S40Q).

Με την αναβάθμιση, κάποια μοντέλα του 2022 παρέχουν ακριβέστερη αναπαραγωγή ήχου και βελτιωμένη ευκρίνεια. Η λειτουργία Triple Level Spatial Sound της LG, συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο καθηλωτικού και τρισδιάστατου ηχητικού σκηνικού χρησιμοποιώντας μια λύση που βασίζεται στο HRTF. Επιπλέον, τα soundbars παράγουν πλέον πολυκάναλο ήχο ανεξάρτητα από το σήμα της πηγής. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης το Clear Voice Pro, το οποίο κάνει τους διαλόγους και τα φωνητικά να ακούγονται καλύτερα, και το AI Room Calibration Pro, το οποίο βελτιστοποιεί την έξοδο ήχου ανάλογα με τις διαστάσεις του δωματίου.

Επιπλέον, χάρη στις λειτουργίες WOW Synergy: WOW Orchestra και WOW Interface, οι τηλεοράσεις και τα soundbars της LG έχουν μεγαλύτερη συμβατότητα. Το WOW Orchestra παρέχει πλουσιότερο, ισχυρότερο ήχο συνδυάζοντας την ισχύ του soundbar και της τηλεόρασης LG, ενώ το WOW Interface επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το LG soundbar μέσα από μια τηλεόραση LG.

Ακόμα, τα αναβαθμισμένα soundbars επιτρέπουν στους χρήστες να βιώσουν το TIDAL Connect (απαιτείται συνδρομή TIDAL), μια παγκοσμίως δημοφιλή υπηρεσία, που προσφέρει Hi-Fi streaming μουσικής με υποστήριξη καινοτόμων μορφών ήχου, όπως Master Quality Authenticated (MQA) και Dolby Atmos. Ευχάριστα είναι όμως και τα νέα για τους φίλους του gaming, αφού η αναβάθμιση περιλαμβάνει υποστήριξη περιεχομένου 4K στα 120Hz.

Τα high-end soundbars του 2022 της LG, αναδεικνύουν τον οικιακό κινηματογράφο και παρουσιάζουν ισχυρό και υψηλής ακρίβειας πολυκάναλο ήχο, αξιοποιώντας το πρώτο κεντρικό up-firing ηχείο στον κόσμο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό ηχητικό σκηνικό. Το κεντρικό ηχείο με κατεύθυνση προς τα πάνω βελτιώνει την καθαρότητα των διαλόγων και εντοπίζει τους ήχους με μεγαλύτερη ακρίβεια στον χώρο, για να κάνει τις ταινίες να μοιάζουν αληθοφανείς.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς για το 2022, το S95QR, αποτελεί την καλύτερη λύση για τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου, προσφέροντας έξοδο 810W, 9.1.5 κανάλια και κεντρικά up-firing ηχεία. Το soundbar χρησιμοποιεί συνολικά πέντε κανάλια up-firing – τρία στο ίδιο το soundbar και δύο στα ασύρματα πίσω ηχεία – για να παρέχει εκτεταμένο, δυναμικό ήχο που περιβάλλει τους χρήστες και τους παρασύρει βαθύτερα στη δράση του περιεχομένου, και για να κάνει το περιεχόμενο Dolby Atmos και DTS:X ακόμα πιο καθηλωτικό.

Το premium S95QR διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα ασύρματα πίσω ηχεία, τα οποία διαθέτουν έξι κανάλια σε σύγκριση με τα τέσσερα των προκατόχων τους. Τα πίσω ηχεία του S95QR μεταφέρουν τον ήχο ομοιόμορφα σε μια εντυπωσιακά ευρεία γωνία 135 μοιρών. Αυτό δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στην τοποθέτηση των ηχείων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν περιορισμένο χώρο.

Το S95QR (και άλλα επιλεγμένα 2022 LG Sound Bars) είναι εξοπλισμένο με έναν πιο ευαίσθητο δέκτη που επιτρέπει μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ του soundbar, του subwoofer και των πίσω ηχείων χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ήχου. Τα premium μοντέλα της LG εξασφαλίζουν επίσης μια απολαυστική εμπειρία θέασης και ακρόασης χάρη στη βελτιωμένη σταθερότητα της ασύρματης σύνδεσης, η οποία αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τυχόν πτώσεις ή υστέρηση στην έξοδο ήχου. Η λειτουργία Music Mode με την τεχνολογία Horizon της Meridian Audio επιτρέπει στα soundbars του 2022 να αναμιγνύουν ήχο δύο καναλιών σε 7.1 κανάλια για πιο ρεαλιστικό ακουστικό ήχο surround.

Τα premiums soundbars για το 2022 της LG υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X, επιτρέποντας στους λάτρεις του κινηματογράφου να απολαμβάνουν αυθεντικές κινηματογραφικές εμπειρίες από την άνεση του σαλονιού. Τα soundbars προσφέρουν επίσης υποστήριξη IMAX Enhanced, η οποία παρέχει ένα νέο επίπεδο ρεαλισμού κατά την αναπαραγωγή συμβατού περιεχομένου. Σε συνδυασμό με την τηλεόραση LG, η οποία υποστηρίζει τόσο το DTS:X όσο και το IMAX Enhanced, τα soundbar της εταιρείας αποδίδουν μια πραγματική πανδαισία για τα μάτια και τα αυτιά.

Τα soundbars της LG για το 2022 παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης με εύκολο έλεγχο και εύχρηστη συνδεσιμότητα. Το LG WOWCAST επιτρέπει πολυκάναλο ήχο χωρίς απώλειες (έως και 7.1.4 κανάλια) μέσω ασύρματης σύνδεσης μεταξύ του soundbar και της τηλεόρασης LG, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία και μια πιο τακτοποιημένη εμφάνιση στο σαλόνι χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου. Επιπλέον, οι κάτοχοι τηλεοράσεων LG μπορούν να ελέγχουν τα νέα μοντέλα soundbar χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής τους ή μέσω έξυπνων συσκευών χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή τους. Επίσης, ενεργοποιώντας τη λειτουργία TV Sound Mode Share, μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της προηγμένης επεξεργασίας ήχου της LG TV στα πιο ισχυρά ηχεία της LG Sound Bar.

Τα Sound Bars της LG συνεχίζουν να θέτουν τα πρότυπα για τον σχεδιασμό με περιβαλλοντική συνείδηση, χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιημένα και εύκολα στην ανακύκλωση υλικά, καταναλώνοντας μικρό ποσό ενέργειας κατά τη λειτουργία, ενώ αποστέλλονται σε φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία. Όλα τα μοντέλα του 2022 έχουν λάβει την αναγνώριση SGS Eco-Product από την ελβετική SGS Société Générale de Surveillance SA για τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και διαθέτουν ύφασμα από πολυεστερικό ζέρσεΐ, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, το οποίο πληροί το Global Recycled Standard (GRS). Επιπλέον, τα soundbar της LG με βιώσιμο σχεδιασμό περιέχουν μέρη κατασκευασμένα από ανακυκλωμένη πλαστική ρητίνη και έχουν επικυρωθεί από το Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) της UL. Επίσης, είναι πιστοποιημένα από το ENERGY STAR® χάρη στην αποδοτική χρήση ενέργειας που κάνουν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή