Αναβαθμίστε άμεσα τα iPhone, iPad, Mac και Apple Watch στην τελευταία έκδοση

54


Η προσοχή σαφέστατα έχει πέσει στο σημερινό Apple Event για την παρουσίαση των iPhone 13, αλλά οι κάτοχοι συσκευών της εταιρείας καλό θα είναι να προχωρήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην αναβάθμιση τους στις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iOS, iPadOS, macOS και watchOS.

Η Apple προχώρησε σε εσπευσμένο λανσάρισμα του τελευταίου update διότι κλείνει κενά ασφαλείας που σχετίζονται με το περιβόητο spyware Pegasus της ισραηλινής NSO Group, το οποίο προκάλεσε πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλο τον κόσμο (από το WhatsApp μέχρι το χακάρισμα του Jeff Bezos).

Το Pegasus αναπτύχθηκε από την NSO Group και θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποια από τις συσκευές του χρήστη χωρίς αυτός να έχει την παραμικρή ιδέα, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να το εγκαταστήσουν σε αυτές χωρίς την παραμικρή ενέργεια από τον χρήστη. Το συγκεκριμένο spyware έχει τη δυνατότητα πρακτικά να βλέπει όλα τα μηνύματα και να “ακούει” τις κλήσεις. Μάλιστα πέρυσι η Facebook κατέθεσε αγωγή κατά της NSO Group επειδή το Pegasus βρέθηκε στα τηλέφωνα περισσότερων από 1400 ακτιβιστών και δημοσιογράφων, ενώ συνδέθηκε και με την άγρια δολοφονία του Jamal Khashoggi από τη Σαουδική Αραβία.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις γενικές ρυθμίσεις του iPhone, του iPad, του Mac ή/και του Apple Watch που ενδεχομένως έχετε στην κατοχή σας και προχωρήστε στην αναβάθμιση στις εκδόσεις iOS 14.8, iPadOS 14.8, macOS 11.6 και watchOS 7.6.2 αντίστοιχα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή