Αναβαθμίστε άμεσα τις Apple συσκευές σας στις νέες εκδόσεις για λόγους ασφαλείας

4


Η Apple κυκλοφόρησε τις νέες αναβαθμίσεις για όλα τα λειτουργικά συστήματα της, με τα iOS 16.6, iPadOS 16.6, macOS Ventura 13.5, watchOS 9.6 και tvOS 16.6 να λανσάρονται σε όλες τις συμβατές συσκευές εδώ και μερικές ώρες, καθώς και τα iOS 15.7.8, iPadOS 15.7.8, macOS Monterey 12.6.8 και macOS Big Sur 11.7.9 για τις παλαιότερες συσκευές.

Όλα τα νέα updates φέρνουν κυρίως επιδιορθώσεις μικροπροβλημάτων και κλείνουν κενά ασφαλείας, με ένα από αυτά να είναι ιδιαίτερα σοβαρό όπως παραδέχεται η εταιρεία στην ανακοίνωση της, καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε επίπεδο kernel στη συσκευή.

Μάλιστα, η Apple αναφέρει πως ενδεχομένως οι επιτήδειοι να έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτήν την ευπάθεια, γι’ αυτό καλεί τους χρήστες να προχωρήσουν άμεσα στην αναβάθμιση. Να σημειώσουμε, όμως, πως όσοι έχουν ενεργοποιήσει τα RSR (Rapid Security Responses) ίσως έχουν λάβει ήδη προστασία με την αυτόματη εγκατάσταση των εκδόσεων iOS 16.5.1 (c) και macOS Ventura 13.4.1 (c).

Μην περιμένετε νέες λειτουργίες στις τελευταίες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το λανσάρισμα των iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 και macOS Sonoma.

[Apple]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή