Αναζητήστε εργασία μέσω του LinkedIn Profile σας – Newsbeast

15


Πώς θα μετατρέψετε το LinkedIn Profile σας στο απόλυτο εργαλείο αναζήτησης και εύρεσης εργασίας;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το LinkedIn αποτελεί το No.1 επαγγελματικό δίκτυο στον online κόσμο.

Μέσα σε αυτό, μπορείτε να ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες επαγγελματικές ευκαιρίες, καθώς και την επόμενη θέση εργασίας σας. Διαβάστε τα tips που ακολουθούν και αξιοποιήστε με τον πιο έξυπνο και μεθοδικό τρόπο τη δυναμική πλατφόρμα του.

Ενημερώστε το «Career Interests»

Το LinkedIn διαθέτει μία ολόκληρη ενότητα «Jobs», αποκλειστικά αφιερωμένη στην αναζήτηση εργασίας. Μην την αφήσετε ανεκμετάλλευτη! Βοηθήστε τους recruiters να σας εντοπίσουν, διατηρώντας ενημερωμένο το εν λόγω section.

Ξεκινήστε από την υπό-ενότητα «Career Interests» δηλώνοντας ότι είστε διαθέσιμος και προσδιορίζοντας τις προτιμήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψετε στο LinkedIn να σας εμφανίζει πάντοτε στα αποτελέσματα αναζήτησης υποψηφίων που ταιριάζουν τόσο στο επαγγελματικό προφίλ όσο και στα κριτήριά σας.

Προσωποποιήστε τα μηνύματά σας

Επιχειρείτε να επικοινωνήσετε με έναν συγκεκριμένο εργοδότη; Απευθυνθείτε σε αυτόν εξατομικεύοντας το μήνυμά σας και, φυσικά, αποφεύγοντας τα έτοιμα-αυτόματα messages του LinkedIn. Προσφωνήστε τον με το όνομά του και προσαρμόστε το περιεχόμενό σας στη θέση εργασίας που προσφέρει. Επιπλέον, προσπαθήστε να είστε σαφείς, ευγενικοί και συνοπτικοί, δίχως να πλατειάζετε ή να γίνεστε φορτικοί.

Ακολουθήστε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν

…ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως σχετικά με θέσεις εργασίας που ενδέχεται να ανοίξουν. Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για κάθε νέα θέση που προκύπτει, μέσω email ή push-up notifications, εφόσον ενεργοποιήσετε την αντίστοιχη επιλογή στο account σας.

Ζητήστε συστάσεις

Σχεδόν το 50% των recruiters δηλώνει ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις συστάσεις των υποψηφίων. Επομένως, τα «referrals» στο LinkedIn είναι άκρως σημαντικά. Μήπως ενδιαφέρεστε για μία θέση εργασίας σε μία συγκεκριμένη εταιρεία; Ερευνήστε τον κύκλο των γνωριμιών σας και ζητήστε συστάσεις από κάποιον που ήδη εργάζεται στην εταιρεία. Εναλλακτικά, ζητήστε συστάσεις από κάποια κοινή επαφή σας με τον recruiter ή τον manager της εταιρείας.

Γίνετε μέλος σε professional groups

Πραγματοποιήστε μία σύνθετη αναζήτηση, για να ανιχνεύσετε επαγγελματικές ομάδες στο LinkedIn που σχετίζονται με την τοποθεσία και τα ενδιαφέροντά σας. Όχι μόνο θα διευρύνετε τις διασυνδέσεις σας, αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξετε ευρέως τα προσόντα σας.

Τέλος, ίσως, με αυτόν τον τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε και αλληλεπιδράσετε με μέλη οργανισμών στους οποίους επιδιώκετε να εργαστείτε μελλοντικά.

Διαθέτετε ένα πλήρες LinkedIn Profile;

Προτού προχωρήσετε σε αναζήτηση εργασίας μέσω του LinkedIn account σας, βεβαιωθείτε ότι το profile σας είναι αρκετά ελκυστικό και παρουσιάζει, με σαφήνεια και πληρότητα, την επαγγελματική εμπειρία, την εκπαίδευση και τα skills σας.

Χρειάζεστε τη συμβουλή ενός έμπειρου επαγγελματία; Εμπιστευθείτε την καταρτισμένη ομάδα της ProfessionAid!

Επικοινωνήστε μαζί μας: professionaid.com.





Πηγή