Ανακοίνωσε νέα τιμολογιακή πολιτική για τις εφαρμογές του App Store

22


Η Apple ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην μεγαλύτερη αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής στην 14χρονη ιστορία του App Store. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα δώσει στους developers την δυνατότητα να τιμολογήσουν τις εφαρμογές τους επιλέγοντας από 900 διαφορετικές τιμές, αλλά και να ορίσουν αυτόματη προσαρμογή της τιμής ανάλογα με την περιοχή όπου γίνεται η πώληση σε συνάρτηση με την εκάστοτε ισοτιμία.

Οι επιλογές τιμολόγησης είναι σχεδόν 10 φορές περισσότερες σε σύγκριση με ό,τι γνωρίζουμε σήμερα, με την χαμηλότερη τιμή να ξεκινά πλέον από τα $0.29 και να φτάνει έως τα $10.000. Η διαβάθμιση των τιμών, μάλιστα, θα γίνεται με βήμα μόλις $0.10 μέχρι τα $10 (δηλαδή $0.29, $0.39 κ.ο.κ.) και θα προσφέρεται η επιλογή στρογγυλοποίησης (π.χ. $10.00 αντί $9.99).

Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο από σήμερα για τις εφαρμογές που περιλαμβάνουν αυτόματη ανανέωση συνδρομής, ενώ θα εφαρμοστεί στις υπόλοιπες από την ερχόμενη Άνοιξη του 2023. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη τόσο για τους developers, όσο και για εμάς τους τελικούς χρήστες που λογικά θα βρίσκουμε εφαρμογές με ακόμα χαμηλότερη τιμή από τα €1.19 που ισχύουν σήμερα.

[Apple]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή