Ανακοίνωσε συνεργασία με το FBI

11


Κάθε φορά που ορίζουμε έναν κωδικό πρόσβασης σε έναν λογαριασμό μας, ανεξαρτήτως πλατφόρμας, περιστρέφονται συνεχώς σκέψεις στο μυαλό μας για την εγκυρότητα ασφάλειας που μπορεί να μας προσφέρει. Ωστόσο, εδώ και πολύ καιρό ο ιστότοπος Have I Been Pwned (HIBP) παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγξουν αν έχουν παραβιαστεί τα προσωπικά τους δεδομένα.

Το Have I Been Pwned αποκτά έναν νέο πανίσχυρο «συνεργάτη», το FBI. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του HIBP Troy Hunt, το FBI θα έχει απευθείας πρόσβαση στην πλατφόρμα και θα τροφοδοτεί με εσωτερικές πληροφορίες για ενδεχόμενες παραβιάσεις λογαριασμών.

Μπορεί το HIBP να διαθέτει μία υπέρογκη βάση δεδομένων με εκατομμύρια παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης, emails και στοιχεία λογαριασμών, ωστόσο, το FBI έρχεται να προσθέσει ευρήματα από παραβιασμένους κωδικούς που προέκυψαν από τις συνεχείς έρευνες του.

Πιο συγκεκριμένα, το FBI συνεργάστηκε με τον Hunt πριν από πολύ καιρό για έναν παρόμοιο σκοπό, όταν πέρασε 4,3 εκατομμύρια email που είχαν παραβιαστεί από την «επίθεση» Emotenet Botnet στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το Have I Been Pwned είναι διαθέσιμο δωρεάν προς όλους τους χρήστες του διαδικτύου και η συνεργασία του ιστότοπου με το FBI θέτει γερά θεμέλια για την ισχυροποίηση της εύρεσης παραβιασμένων προσωπικών στοιχείων με γρηγορότερο και ασφαλέστερο τρόπο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή