Ανακοίνωσε συνεργασία με το NBA για τα Mixed Reality γυαλιά της [Video]

31


Η Magic Leap παρουσίασε τον περασμένο Δεκέμβριο το δικό της ζευγάρι γυαλιών Mixed Reality με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), επάνω στην οποία εργάζεται εδώ και μερικά χρόνια, και τώρα αποκαλύπτει περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Όπως δήλωσε ο CEO της Magic Leap, Rony Abovitz, στο συνέδριο Code Media της ιστοσελίδας Recode, τα γυαλιά Magic Leap One θα κυκλοφορήσουν σε διάφορες εκδόσεις για επαγγελματίες και καθημερινούς χρήστες, με την τιμή τους να κινείται στα επίπεδα των high-end smartphones και tablets. Δεν δίστασε να αναφέρει για παράδειγμα τα iPhone, επομένως, μπορούμε να υπολογίζουμε σε κόστος κοντά στα €1000. Απώτερος στόχος είναι να αντικαταστήσουν μελλοντικά τις τηλεοράσεις, τα smartphones, τα laptops και τα tablets, αλλά μας ακούγεται αρκετά ακραίο αυτό το σενάριο.

Η πρώτη έκδοση του Magic Leap One αναμένεται μέσα στο 2018 και θα απευθύνεται κυρίως σε developers για να αναπτύξουν το κατάλληλο περιεχόμενο που θα δελεάσει μετέπειτα και τους απλούς χρήστες για να προχωρήσουν στην αγορά του. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με το NBA και τον Shaquille O’Neal για την δημιουργία περιεχομένου που αφορά το μπάσκετ.

Magic Leap One

Το Magic Leap One περιλαμβάνει το φουτουριστικό ζευγάρι γυαλιών που συνδέεται μέσω δύο καλωδίων με μια συσκευή που θυμίζει discman και ενσωματώνει τον επεξεργαστή και τον επεξεργαστή γραφικών, ενώ συνοδεύεται από ασύρματο τηλεχειριστήριο που μοιάζει με το Daydream Controller (6 βαθμοί ελευθερίας και 6 άξονες κίνησης).

Το βασικότερο κομμάτι είναι η τεχνολογία Digital Lightfield για την παραγωγή ρεαλιστικών εικόνων. Αυτές σχηματίζονται σε διαφορετικά βάθη και παρουσιάζονται ως ψηφιακά αντικείμενα που ενσωματώνονται στον πραγματικό κόσμο τόσο ομαλά, ώστε ο εγκέφαλος του χρήστη να τα αντιμετωπίζει όπως τα πραγματικά αντικείμενα.

Επίσης, οι αισθητήρες του Magic Leap One και η τεχνολογία 3D mapping επιτρέπει την αναγνώριση επιφανειών και αντικειμένων για μέγιστη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ήχος διαχέεται σε 360° και τα γραφικά υποτίθεται ότι είναι εφάμιλλα αυτών που συναντάμε σε ένα κλασικό laptop.

[via]



Πηγή