Ανακοίνωσε την επιστροφή του Sam Altman στη θέση του CEO

16


Η τρελή εβδομάδα της OpenAI ολοκληρώνεται (;) με την επιστροφή του Sam Altman στη θέση του CEO, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία πριν από λίγη ώρα. Μαζί του επιστρέφει και ο πρώην πρόεδρος Greg Brockman, ενώ θα αλλάξει σχεδόν ριζικά η σύνθεση του ΔΣ με τους Bret Taylor και Larry Summers να είναι τα νέα μέλη και μόνο τον Adam D’Angelo να παραμένει κανονικά στη θέση του.

Παρά την ανακοίνωση του Satya Nadella, CEO της Microsoft, για την προσθήκη του Sam Altman και του Greg Brockman στο νέο τμήμα AI της εταιρείας, ο Altman δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να επιστρέψει στη θέση του στην OpenAI και πλέον βρίσκεται…πάνω στ’ άλογο. Προφανώς για να γίνει η επιστροφή έχει θέσει τους δικούς του όρους και γι’ αυτό αλλάζει η σύνθεση του ΔΣ, ενώ δεν αποκλείεται πως θα ακολουθήσει η απομάκρυνση των…στασιαστών που του έδειξαν την πόρτα της εξόδου την περασμένη Παρασκευή.

Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι το νέο ΔΣ θα είναι προσωρινό μέχρι να καταλήξουν σε μια νέα, διευρυμένη και μόνιμη σύνθεση 9 ατόμων, όπου πιθανότατα θα έχει θέση και στέλεχος της Microsoft. Η τελευταία έχει πραγματοποιήσει μια τεράστια επένδυση στην OpenAI (φήμες λένε ότι έχει στην κατοχή της το 49%) και μάλιστα ο Satya Nadella δήλωσε ότι η Microsoft δεν θέλει άλλες εκπλήξεις.

Ήδη έχει ανατεθεί σε ανεξάρτητη νομική εταιρεία να εξετάσει όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες, επομένως, δεν αποκλείεται πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νέες αποκαλύψεις και εξελίξεις για την OpenAI.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή