Ανακοινώθηκε επίσημα το Slay the Spire II

0


Πολύ ευχάριστα τα νέα για τους φανατικούς φίλους του Slay the Spire, καθώς κατά τη διάρκεια του Triple-i Initiative ανακοινώθηκε επίσημα το sequel με τον…πρωτότυπο τίτλο Slay the Spire II. Η ανακοίνωση δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία, πέρα του γεγονότος ότι θα επιστρέψουμε στην φανταστική πόλη του πρώτου μέρους.

Το Slay The Spire κυκλοφόρησε το 2019 και είναι ένα roguelikelike deck-builder όπου αναλαμβάνετε το ρόλο ενός πολεμιστή που είναι καταραμένος να ανεβαίνει επανειλημμένα τους ορόφους μιας τεράστιας κάθετης πόλης σε μια προσπάθεια να καταστρέψει την καρδιά που χτυπάει, συναντώντας (και συνήθως πολεμώντας) όλα τα είδη των περίεργων και των τεράτων στην πορεία, αλλά αναπόφευκτα ξυπνώντας πίσω στην βάση. Ξεκινάτε λοιπόν, διαλέγοντας τον χαρακτήρα/κλάση σας, μπαίνοντας σε μάχες, κερδίζοντας και αναβαθμίζοντας κάρτες, παίρνοντας αποφάσεις σε γεγονότα, μαζεύοντας ισχυρά relics και προσπαθώντας να μην πεθάνετε. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα roguelikelike παιχνίδια που ακολούθησαν.

Σε ό,τι αφορά το sequel, με μόνο ένα κινηματογραφικό trailer διαθέσιμο προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Πιθανότατα θα λειτουργεί ως επί το πλείστον με τον ίδιο τρόπο και θα έχουμε έναν νέο playable χαρακτήρα που ονομάζεται Necrobinder. Οι δημιουργοί αναφέρουν στην σελίδα του παιχνιδιού στην πλατφόρμα Steam ότι το Slay the Spire II βασίζεται σε νέα gaming engine και θα φέρει σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Η early access θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, με τη κυκλοφορία να είναι προγραμματισμένη για το 2025.



Πηγή