Αναπτύσσει Τεχνητή Νοημοσύνη που προσθέτει τα μάτια σε όσους τα έχουν κλειστά στις φωτογραφίες

21


Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την παραδοχή της Facebook ότι έχει πατεντάρει τεχνολογία eye-tracking και σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα μια ακόμη τεχνολογία της εταιρείας που σχετίζεται με τα μάτια. Αυτή τη φορά, όμως, για μια εντελώς διαφορετική χρήση.

Οι ερευνητές της Facebook αναπτύσσουν έναν νέο αλγόριθμο machine learning που προσθέτει αυτόματα τα μάτια στις selfies των χρηστών, στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της λήψης τα έχουν κλειστά. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δημοσίευση τους, το σύστημα που δημιούργησαν “μαθαίνει” τα μάτια του χρήστη και χρησιμοποιεί αυτήν την πληροφορία για να τα τοποθετήσει στις φωτογραφίες του με αληθοφανή τρόπο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το πρόσωπο του χρήστη να μην καλύπτεται από τα μαλλιά του, να μη φορά γυαλιά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμποδίζει τα μάτια του.

Δεν γνωρίζουμε αν θα ενσωματωθεί η τεχνολογία στην κάμερα του Facebook ή του Instagram, αλλά σε περίπτωση που συμβεί θα πρέπει ο χρήστης να “εκπαιδεύσει” το σύστημα της Facebook με τα δικά του μάτια για να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

[via]



Πηγή