Ανοίγει προηγμένο εργοστάσιο μπαταριών και αναπτύσσει AI

0


Η Dyson ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή των διεθνών προηγμένων κατασκευαστικών δυνατοτήτων της και της παγκόσμιας παρουσίας της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, με ένα εργοστάσιο μπαταριών επόμενης γενιάς στη Σιγκαπούρη και νέες ερευνητικές εγκαταστάσεις σε Φιλιππίνες και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τρεις μεγάλες επενδύσεις αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες της Dyson διεθνώς, αξιοποιώντας τους πιο ταλαντούχους μηχανικούς παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής Sir James Dyson, δήλωσε: 

Το software, η συνδεσιμότητα, το AI και οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας θα ενισχύσουν την επόμενη γενιά της Dyson. Ακριβώς όπως και οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας στην πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακών ηλεκτροκινητήρων, η τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς της Dyson θα οδηγήσει στην επανάσταση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των προϊόντων της Dyson.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της Dyson, έχει επιλεγεί ως έδρα για το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο μπαταριών νέας τεχνολογίας. Το κτίριο θα ολοκληρωθεί φέτος και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025, παράγοντας μπαταρίες Dyson με αποκλειστική τεχνολογία για τα νεοαναπτυσσόμενα προϊόντα Dyson.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση σε προηγμένη κατασκευή στην ιστορία της Dyson και έχει το μέγεθος 53 γηπέδων μπάσκετ. Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Dyson βρίσκεται στο Tuas, στα δυτικά της Σιγκαπούρης.

Η Dyson ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα μπαταριών σχεδόν πριν από μια δεκαετία, για να πρωτοπορήσει σε μικρότερες, ελαφρύτερες, πιο βιώσιμες και πιο ενεργειακά πυκνές μπαταρίες. Οι ερευνητικές ομάδες εργάζονται παγκοσμίως πάνω στην ιδιόκτητη μπαταρία νέας τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί νέα υλικά και διαδικασίες και συναρμολογείται σε ένα έξυπνο, ψηφιακό περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Roland Krueger, δήλωσε: “Επικεντρωνόμαστε στη ριζική ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων Dyson χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη όσο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η προηγμένη επέκταση της παραγωγής μας στη Σιγκαπούρη θα επιτρέψει στην Dyson να φέρει στην αγορά μια εντελώς νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και επιστήμονες στη Σιγκαπούρης και η κυβέρνηση που υποστηρίζει και αγκαλιάζει την κατασκευή του Industry 4.0, την καθιστούν το ιδανικό μέρος για μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας όπως η Dyson”.

Φιλιππίνες

Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας στις Φιλιππίνες, που αντικατοπτρίζει την επένδυση ύψους £166 εκατομμυρίων, θα καταλαμβάνει έκταση ίση με 92 γήπεδα μπάσκετ και θα συγκεντρώνει τις δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων της Dyson κάτω από την ίδια στέγη.

Το νέο campus στο Sto. Tomas του Batangas, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τα πιο προηγμένα κέντρα παραγωγής τεχνολογίας στη χώρα και υπογραμμίζει τη σημασία των Φιλιππίνων στις παγκόσμιες φιλοδοξίες της Dyson. Στο πλαίσιο της επένδυσης, η Dyson σκοπεύει να εντάξει, στο δυναμικό της, εντός του έτους, επιπλέον 400 μηχανικούς και περισσότερους από 50 πτυχιούχους μηχανικούς.

Μεταξύ άλλων, οι ομάδες της Έρευνας και Ανάπτυξης στις Φιλιππίνες θα επικεντρωθούν στο software, το AI, τη ρομποτική, την ρευστοδυναμική και το hardware. Αυτοί οι τομείς είναι καθοριστικοί για τα προϊόντα υψηλής απόδοσης της Dyson, από τις ρομποτικές τεχνολογίες έως τις τεχνολογίες βελτίωσης του αέρα, και τα προϊόντα ομορφιάς, όπως το σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic, τα οποία ενισχύονται όλο και περισσότερο από το software, τους αισθητήρες και τη συνδεσιμότητα. Η εφαρμογή MyDyson παρέχει ήδη στους καταναλωτές live data σχετικά με την ποιότητα του αέρα και το περιβάλλον τους και μέσω αισθητήρων, ΑΙ και συνδεσιμότητας, οι μηχανικοί της Dyson μπορούν να προσθέσουν περαιτέρω λειτουργίες και να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη.

Τα γραφεία, τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα ακολουθήσουν τα πρότυπα των υπόλοιπων χώρων της Dyson παγκοσμίως, τα οποία δίνουν έμφαση στην ευημερία των ανθρώπων της εταιρείας. Η αρχιτεκτονική του campus θα δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα του αέρα, το φυσικό φως και το πράσινο για την υποστήριξη της εργασίας και της έμπνευσης στους χώρους. Συγκεκριμένα, εκτός από εργαστήρια και γραφεία, περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και άθλησης. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι οι σημαντικότερες του είδους τους στις Φιλιππίνες για την Dyson.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η Dyson αποκαλύπτει σήμερα επίσης τα σχέδια για μια επένδυση £100 εκατομμυρίων σε ένα νέο Κέντρο Τεχνολογίας στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μηχανικούς software και AI που θα εργάζονται σε μια σειρά προϊόντων σε βάθος 10 ετών, καθώς και τις ομάδες εμπορικών δραστηριοτήτων και ηλεκτρονικού εμπορίου της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Απέναντι από το Castle Park, στην καρδιά της πόλης, το νέο κέντρο αντιπροσωπεύει μια ακόμη σημαντική επένδυση της Dyson στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πέρυσι ανακοινώθηκε ένα κέντρο ρομποτικής στο campus Hullavington Airfield στο Wiltshire, όπου η Dyson έχει ανακαινίσει το παλιό αεροδρόμιο της Βασιλικής Αεροπορίας μετατρέποντας το σε εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης που επικεντρώνονται στα wearables και τη ρομποτική. Η επιλογή του Μπρίστολ αντανακλά τη θέση της πόλης ως διεθνής κόμβος για το software και τα digital skills και θα ενισχύσει την πρόσληψη των πιο εξειδικευμένων ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο και όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στο νέο κτίριο, ο Jake Dyson, επικεφαλής μηχανικός της Dyson, δήλωσε: 

Για εμάς, οι αισθητήρες, οι εφαρμογές και η συνδεσιμότητα είναι κάτι περισσότερο από την απλή προσθήκη λειτουργιών στο προϊόν. Αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε τους χρήστες και αξιολογούμε την απόδοση ενός προϊόντος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο απόδοσης. Έχουμε σημαντικές φιλοδοξίες και θα προσθέσουμε όλο και περισσότερους μηχανικούς software, AI και συνδεσιμότητας ως μέρος μιας αυξανόμενης παγκόσμιας ομάδας. Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο της Dyson στο Μπρίστολ θα είναι ένας ζωτικός κόμβος που θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson.

Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο, που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπλασης ενός κτιρίου κοντά στη γέφυρα του Μπρίστολ, θα πλαισιώσει την παρουσία της Dyson στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των campuses σε Malmesbury και Hullavington, καθώς και των γραφείων στο Λονδίνο, τα οποία απασχολούν συνολικά περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους που ασχολούνται με την Έρευνα και την Ανάπτυξη, επένδυση ύψους £1.4δισ. την τελευταία δεκαετία. Στο campus του Malmesbury βρίσκεται επίσης το Ινστιτούτο Dyson, όπου 160 προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν για Bachelor of Engineering χωρίς την καταβολή διδάκτρων, με μισθό και projects της Dyson. Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας Dyson στο Μπρίστολ θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson, αναπτύσσοντας εφαρμογές και λειτουργίες των προϊόντων Dyson.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή