Αν προγραμματίζετε διακοπές σε… επικίνδυνες θάλασσες, να τι χρειάζεστε

23



Την ώρα που στη χώρα μας δεν ανησυχούμε ακριβώς για το ψάρι που αυτή η ταινία μετέτρεψε σε παγκόσμια υστερία, εκτός ίσως από εκείνο το περιστατικό, σε άλλες γωνιές της οικουμένης το συναπάντημα με καρχαρία μόνο σπάνιο δεν είναι.

Αν βρεθείς στις θάλασσες της Καραϊβικής, ας πούμε, ή σε μια σειρά ακόμα από δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς, οι καρχαρίες μπορεί να σε απασχολήσουν.

Δεν θα ήθελες λοιπόν να ξέρεις αν υπάρχει κάποιος κοντά στην παραλία που απολαμβάνεις ήλιο και κρυστάλλινα νερά;

Αυτό ακριβώς κάνει η δωρεάν εφαρμογή (για iPhone and Android) που έχει δημιουργήσει ένας μη κυβερνητικός ερευνητικός οργανισμός για το καλό της ανθρωπότητας. Η εφαρμογή της OCEARCH επιτρέπει την παρακολούθηση ενός μεγάλου αριθμού λευκών καρχαριών και άλλων μεγάλων και επικίνδυνων ειδών, τα οποία εντοπίζει από το 2007 η ερευνητική δομή και τους προσαρμόζει πομπούς GPS.

Έτσι είναι σε θέση να γνωρίζει για τις συγκεντρώσεις των καρχαριών, τα λημέρια και τις γυροβολιές τους, κάνοντας τις θάλασσες σαφώς πιο ασφαλείς.

Κάθε καρχαρίας που έχει εντοπιστεί από την OCEARCH εκπέμπει ένα σήμα κάθε φορά που το πτερύγιό του αναδύεται από το νερό, κι έτσι δεν μπορεί να αιφνιδιάσει κανέναν…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή