Απέτρεψε κακόβουλες συναλλαγές ύψους $2.09 δισ. μέσα στο 2022

0


Η Apple δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με τις ενέργειες της για την καταπολέμηση των κακόβουλων δραστηριοτήτων στο κατάστημα εφαρμογών App Store το 2022, με την εταιρεία να αναλύει τους τρόπους με τους οποίους προστατεύει τους χρήστες, καθώς και να αποκαλύπτει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η Apple ισχυρίζεται πως απέτρεψε κακόβουλες συναλλαγές συνολικού ύψους $2 δισ. μέσα στο 2022 και απέρριψε περισσότερες από 1.7 δισ. αιτήσεις δημοσίευσης εφαρμογών, διότι δεν πληρούσαν τα standards που έχει θέσει η εταιρεία για την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του περιεχομένου.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η ανάλυση της Apple δείχνει πως διέγραψε οριστικά 428,000 λογαριασμούς δημιουργών επειδή βρέθηκαν ύποπτοι για κακόβουλες ενέργειες, απέτρεψε την δημιουργία 105 εκατομμυρίων νέων λογαριασμών για developers, ενώ απενεργοποίησε 282 ψεύτικους λογαριασμούς πελατών στο κατάστημα App Store. Σημειώνει, επίσης, ότι τα νούμερα αυτά είναι πεσμένα σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με το 2021.

Σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές, η Apple πραγματοποιεί αυτοματοποιημένους ελέγχους μέσω του Xcode και του App Store Connect, με το τελευταίο να διασφαλίζει πως οι εφαρμογές που δημοσιεύονται στο App Store χρησιμοποιούν εγκεκριμμένες τεχνολογίες και πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Έπειτα αναλαμβάνει η ομάδα App Review που εξετάζει χειροκίνητα περισσότερες από 100,000 αιτήσεις κάθε εβδομάδα. Η Apple τονίζει, επίσης, πως η ομάδα του App Review απορρίπτει εφαρμογές που χρησιμοποιούν κακόβουλο κώδικα με σκοπό να υποκλέψουν στοιχεία των χρηστών από third-party υπηρεσίες.

Ακόμη, αφαιρέθηκαν περισσότερες από 147 εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες εφαρμογών που κρίθηκαν είτε αναξιόπιστες, είτε κακόβουλες, είτε ότι προέρχονται από bots και ψεύτικους λογαριασμούς με σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες σχετικά με την ποιότητα των εφαρμογών.

Τέλος, η αναφορά ολοκληρώνεται με την αντιμετώπιση των πληρωμών και των τραπεζικών υποκλοπών. Η Apple αναφέρει πως περίπου 1 εκατομμύριο εφαρμογές χρησιμοποιούν τα δικά της ασφαλή συστήματα πληρωμών (Apple Pay, StoreKit), ενώ μπλόκαρε χρεώσεις από 3.9 εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και απαγόρευσε σε περίπου 715,000 λογαριασμούς να πραγματοποιήσουν νέα συναλλαγή.

Πέρα από την ενημέρωση, η αναφορά της Apple έρχεται και ως απάντηση για τον εξαναγκασμό της να επιτρέψει το sideloading στα iPhone που θα πωλούνται στην Ευρώπη…

[Apple]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή