Απίστευτα κέρδη για τη βιομηχανία του gaming, με $9.1 δισ. σε ψηφιακές αγορές τον περασμένο Ιούνιο!

39


Η χρυσοφόρα αγορά του gaming δεν έχει κανένα ταβάνι και η καλύτερη απόδειξη είναι τα οικονομικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για τον περασμένο Ιούνιο. Μέσα στο μήνα, τα digital games κατέγραψαν κέρδη ύψους $9.1 δισ. (!), ένα πραγματικά εντυπωσιακό αλλά και κάπως αναμενόμενο νούμερο αν λάβει κανείς υπόψιν του την επιτυχία παιχνιδιών όπως το Honour of Kings σε κινητές συσκευές, το Fortnite σε κονσόλες και Windows PC αλλά και πολλά ακόμη.

Συγκεκριμένα, ο χώρος του gaming είδε τα κέρδη να αυξάνονται κατά 15% σε σχέση με  πέρυσι, καθώς τον περασμένο Ιούνιο είχε $7.9 δισ. κέρδη. Σε αυτό συνέβαλαν κυρίως τα mobile παιχνίδια και οι παιχνιδοκονσόλες, αφού τα κέρδη τους ανέβηκαν κατά 23%. Σε αυτούς τους αριθμούς κερδών συμπεριλαμβάνονται αγορές παιχνιδιών, μηνιαίες συνδρομές, αλλά και διάφορες ακόμη in-game αγορές.

Να αναφέρουμε πως μόνο το Fortnite έκανε περισσότερα από $1 δισ κέρδος από in-game αγορές, ενώ αναμένονται και άλλα παιχνίδια στο άμεσο μέλλον, όπως το Black Ops 4, Red Dead Redemption 2, Battlefield V, και FIFA 19, που θα έρθουν να εκτοξεύσουν ακόμη υψηλότερα τα κέρδη της βιομηχανίας του gaming.

[via]



Πηγή