Απαγορεύει τα downloads και τις αναβαθμίσεις των επί πληρωμή εφαρμογών στη Ρωσία

26


Δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η «ψηφιακή» καθημερινότητα για εκατομμύρια χρήστες που ζουν στη Ρωσία, καθώς η Google ανακοίνωσε νέα μέτρα σχετικά με τη διανομή των εφαρμογών και των αναβαθμίσεων τους μέσα από το κατάστημα Google Play.

Τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία είχε παύσει το σύστημα πληρωμών του Google Play για τη Ρωσία και είχε ζητήσει από τους developers να διανέμουν δωρεάν τις επί πληρωμή εφαρμογές τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η κανονικότητα για όσους κατοικούν στη Ρωσία. Τώρα, όμως, προχωρά σε καθολική απαγόρευση των downloads και της αναβάθμισης οποιασδήποτε επί πληρωμή εφαρμογής.

Η Google δεν αναφέρει για ποιους λόγους πήρε τα νέα μέτρα, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τη γενικότερη πολιτική ψηφιακού εμπάργκο κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Υπάρχει τρόπος, βέβαια, να συνεχιστεί η πρόσβαση σε επί πληρωμή εφαρμογές και τις αναβαθμίσεις τους, αρκεί οι δημιουργοί των εφαρμογών να τις διανέμουν εντελώς δωρεάν για την αγορά της Ρωσίας.

Εξάλλου, η Ρωσία έχει καταφέρει να αποκρούσει τον τεχνολογικό αποκλεισμό νομιμοποιώντας τις παραεισαγωγές ηλεκτρονικών προϊόντων, ενώ ετοιμάζει εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών που ονομάζεται NashStore και θα ανοίξει σε έκδοση alpha από μέρα σε μέρα.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή