Απεβίωσε ο συνιδρυτής της Intel σε ηλικία 94 ετών

6


Ένας εκ των ιδρυτών της Intel και ο άνθρωπος που έδωσε στην βιομηχανία των ημιαγωγών τον πιο διάσημο «νόμο«, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών. Ο λόγος φυσικά για τον Gordon Moore, ο οποίος είχε προβλέψει αρχικά το 1965 πως ο αριθμός των τρανζίστορ στους επεξεργαστές θα διπλασιάζονται κάθε χρόνο, ενώ το 1975 αναθεώρησε διπλασιάζοντας και το χρονικό διάστημα (κάθε δύο χρόνια), κάτι που έμεινε γνωστό στη βιομηχανία ως ο Νόμος του Moore.

Η πορεία του Gordon Moore ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στο σχήμα που ίδρυσε την Fairchild Semiconductor το 1957, μια εταιρεία από την οποία ξεπήδησαν πολλές άλλες εταιρείες της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένης και της AMD. Ο Moore έφυγε μαζί με τον Robert Noyce από τη Fairchild για να ιδρύσουν την Integrated Electronics το 1968, όπου εκτέλεσε και χρέη CEO από το 1979 έως το 1987.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με χρηματοδοτήσεις άλλων projects για το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα και φιλανθρωπίες μέσα από το ίδρυμα The Gordon and Betty Moore Foundation, ενώ το 2015 σχολίασε τον περίφημο νόμο του λέγοντας ότι «κάποτε είχα κάνει μια επιτυχημένη πρόβλεψη, αλλά απέφυγα να κάνω κάποια άλλη».

[Intel]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή