Αποκαλύψεις από τη Sony! Γραφικά Ray-tracing, 8K, συμβατό με παιχνίδια του PS4 και SSD!

8


Αρχίζει να γίνεται έντονο το παιχνίδι γύρω από το επόμενης γενιάς PlayStation, με τον επικεφαλής αρχιτεκτονικής συστήματος του PS4 να προβαίνει σε πολύ σημαντικές αποκαλύψεις σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Wired.

Ο Mark Cerny ξεκαθαρίζει ότι το PlayStation 5 θα διαθέτει εντελώς καινούργιο hardware σε σύγκριση με το PS4 και το PS4 Pro. Συγκεκριμένα, θα δούμε νέο octa-core επεξεργαστή βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen CPU που έχει κατασκευαστεί με την αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm Zen 2 και custom GPU βασισμένο στην AMD Radeon Navi, γεγονός που σημαίνει ότι θα δούμε γραφικά τεχνολογίας Ray-Tracing σε παιχνιδοκονσόλα για πρώτη φορά. Και ναι, θα υποστηρίζει γραφικά ανάλυσης 8K, αρκεί φυσικά να διαθέτεις την ανάλογη τηλεόραση.

Ακόμη, η Sony θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τρισδιάστατο ήχο για το PS5, διότι φαίνεται ότι το νέο chipset της AMD θα συμπεριλαμβάνει ξεχωριστή μονάδα για αυτόν τον σκοπό. Μάλιστα, η απόδοση του ήχου θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη τόσο στα ηχεία της τηλεόρασης και στα συστήματα ήχου, όσο και στα ακουστικά των χρηστών.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου (HDD) με SSD για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Το Wired αναφέρει ότι σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε πρώιμη έκδοση του PS5 χρειάστηκαν μόλις 0.8sec για να φορτώσει το Spider-Man, ενώ στο PS4 χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα!

Σε άλλες πληροφορίες, ο κ. Cerny αποκάλυψε ότι το PS5 θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του PS4 και θα διαθέτει οπτικό drive. Ταχύτατη θα είναι και η κυκλοφορία τίτλων για το PS5, με πολλά λανσαρίσματα να γίνονται ταυτόχρονα για τα PS4 και PS5 στην αρχή.

Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιο νέο PlayStation VR μαζί με το PS5. Παρόλα αυτά, ο Cerny ήταν κατηγορηματικός ότι το PS5 δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019 και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις φήμες για λανσάρισμα στα τέλη του 2020.

Ξεκινάμε να μαζεύουμε…

[via]



Πηγή