Αποκτά αυτόκλητα πρόσβαση στο μικρόφωνο, σφάλμα στο Android OS λέει η Meta

7


Επάνω που είχαμε συνηθίσει μόνο σε θετικές ειδήσεις για το WhatsApp, η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες λειτουργίες τους τελευταίους μήνες, έρχεται μια αποκάλυψη από έναν προγραμματιστή της Twitter που σίγουρα προβληματίζει τους εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας.

Ο Foad Dabiri παρατήρησε πως το WhatsApp αποκτούσε πρόσβαση στο μικρόφωνο του Pixel 7 Pro που έχει στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ αυτός κοιμόταν και δημοσίευσε τα σχετικά screenshots με τις ακριβείς ώρες όπου συνέβαινε η αχρείαστη ενέργεια από την πλευρά της εφαρμογής.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο, καθώς υπήρχαν παρόμοιες αναφορές από τον περασμένο μήνα για ακριβώς το ίδιο θέμα (πρόσβαση στο μικρόφωνο χωρίς να χρησιμοποιεί ο χρήστης την υπηρεσία) και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Elon Musk δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι δεν θα πρέπει να εμπιστεύονται το WhatsApp, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έστρεψαν ξανά τα βέλη τους κατά της Meta.

Η τελευταία, πάντως, ισχυρίζεται πως για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν ευθύνεται το WhatsApp, αλλά η Google, καθώς πρόκειται για ένα σφάλμα στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος Android OS που παρερμηνεύει τις πληροφορίες που έχει δηλώσει ο χρήστης στο Privacy Dashboard της συσκευής του. Τονίζει, επίσης, ότι το WhatsApp αποκτά πρόσβαση στο μικρόφωνο αποκλειστικά και μόνο όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μια κλήση ή ηχογράφηση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή