Αποφασίσαμε να μην ενσωματωθούμε στη streaming υπηρεσία της Apple

8


Σε 6 ημέρες από σήμερα περιμένουμε τα αποκαλυπτήρια της υπηρεσίας streaming από την Apple και ήδη έρχονται στη δημοσιότητα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μοντέλο λειτουργίας και τις πιθανές συνεργασίες της εταιρείας.

Με το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας, η Apple έχει συμφωνήσει για τη χρήση περιεχομένου από third-party καλωδιακά δίκτυα όπως το CBS και το Starz, ενώ θα προσφέρει μεγάλη ποικιλία original περιεχομένου από σημαντικούς παραγωγούς και ηθοποιούς. Αυτό που δεν θα προσφέρει σίγουρα θα είναι κάποιου είδους συνεργασία με το Netflix.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον CEO της Netflix, κ. Reed Hastings, σε συνέντευξη Τύπου όπου τόνισε χαρακτηριστικά:

Θέλουμε ο κόσμος να παρακολουθεί το περιεχόμενο μας στη δική μας υπηρεσία. Επιλέξαμε να μην ενσωματωθούμε στην υπηρεσία της Apple.

Ανέκαθεν είχαμε ισχυρούς ανταγωνιστές, όπως για παράδειγμα η Amazon στο video streaming. Αυτές είναι εκπληκτικές, τεράστιες και πολύ ισχυρές οικονομικά εταιρείες που καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια. Αυτός ο ανταγωνισμός, όμως, μας κάνει καλύτερους.

Με όχι και τόσο διπλωματικό τρόπο τοποθετήθηκε ο κ. Ted Sarandos, επικεφαλής περιεχομένου της Netflix,

Ανταγωνιζόμαστε 500 κανάλια καλωδιακής τηλεόρασης και έχουμε διεισδύσει σε κάθε σπίτι σε όλο τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό. Οι νέες υπηρεσίες streaming (σ.σ. Disney+, Apple, WarnerMedia) είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικές, αλλά άργησαν πολύ για να μπουν στο παιχνίδι

Οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν καθόλου τυχαία και αποδεικνύεται ότι θα γίνει τεράστια μάχη μέσα στους επόμενους μήνες μεταξύ των streaming υπηρεσιών, ας ελπίσουμε προς όφελος των τελικών καταναλωτών. Έχουμε, λοιπόν, Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, Disney+, Apple, YouTube TV και WarnerMedia.

Η αλήθεια είναι ότι άρχισαν να γίνονται πολλές και προβλέπουμε τον κόσμο να στρέφεται εκ νέου στην πειρατεία…

[via]



Πηγή