Αυξάνει επίσημα τις τιμές των εφαρμογών στην Ευρώπη από 5 Οκτωβρίου 2022

13


Η πληροφορία για αύξηση των τιμών στις εφαρμογές του App Store κυκλοφορεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά τώρα ετοιμαζόμαστε να γίνει πράξη από τον επόμενο μήνα. Η Apple επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμών από τις 5 Οκτωβρίου 2022 στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες τςη Ασίας, διότι τα νομίσματα τους έχουν αποδυναμωθεί απέναντι στο δολάριο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν Ευρώ και οι Νότια Κορέα, Αίγυπτος, Χιλή, Μαλαισία, Πακιστάν, Βιετνάμ και Ιαπωνία, θα δούν αυξήσεις στις τιμές των εφαρμογών και των παιχνιδιών. Ειδικά για την Ευρώπη, η κατώτερη τιμή των €0.99 θα ανέβει στα €1.19, δηλαδή μιλάμε για μια αύξηση του 20%, ενώ στην Ιαπωνία η τιμή θα ανέβει κατά 30%. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Apple προχωρά σε αναπροσαρμογές των τιμών της ανάλογα με τις ανατιμήσεις – υποτιμήσεις των νομισμάτων, καθώς πέρυσι είχε κατεβάσει την βασική τιμή από το €1.09 στα €0.99.

Η ισχυροποίηση του δολαρίου των ΗΠΑ έχει προκαλέσει σημαντικές διαφορές στην τιμολόγηση των προϊόντων της Apple και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τελευταία γενιά iPhone 14, που απέχει αρκετά τιμολογιακά μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή