Αυτά είναι τα πρώτα Copilot+ PCs της Lenovo!

2


Η Lenovo παρουσιάζει τους Lenovo Yoga Slim 7x και Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, τους πρώτους υπολογιστές Copilot+ επόμενης γενιάς που τροφοδοτούνται από  Snapdragon X Elite. Καθώς η βιομηχανία των υπολογιστών εισέρχεται στη νέα φάση της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης, η Lenovo είναι έτοιμη να προσφέρει νέα επίπεδα εξατομίκευσης σε όλο το χαρτοφυλάκιο υπολογιστών της. Οι νέοι αυτοί υπολογιστές Copilot+ προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή σας, προσφέροντας  έξυπνη επεξεργασία εργασιών που βασίζεται σε λογισμικό, αυξημένη παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και ασφάλεια. Η Lenovo επεκτείνει το ήδη ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό της με συσκευές, λογισμικό και βελτιστοποιημένες υπηρεσίες με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης με δύο νέους φορητούς υπολογιστές για καταναλωτές και επαγγελματίες χρήστες—το Lenovo Yoga Slim 7x και το Lenovo ThinkPad T14s Gen 6.

Με την υποστήριξη του νέου επεξεργαστή Snapdragon X Elite της Qualcomm Technologies που προσφέρει 12-πύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Oryon,  Qualcomm Adreno GPU και μια ειδική μονάδα Qualcomm Hexagon NPU (neural processing unit), τα νέα αυτά laptop προσφέρουν κορυφαία απόδοση ανά watt με την ταχύτερη έως τώρα AI NPU που επεξεργάζεται έως και 45 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο (TOPS). Με τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις από τη Microsoft και το Copilot+, οι χρήστες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις δυνατότητες Large Language Model (LLM) ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης, προσφέροντας απρόσκοπτη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Τα νέα αυτά laptop της Lenovo επιτρέπουν στους χρήστες να αξιοποιήσουν την εκτενή βάση γνώσεων Copilot+, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες. Αξιοποιώντας το generative AI και τη μηχανική μάθηση, το Copilot+ βοηθά στη σύνθεση συναρπαστικών κειμένων, στη δημιουργία καταπληκτικών γραφικών, αλλά και στον εξορθολογισμό κοινών εργασιών παραγωγικότητας. Με τη δυνατότητα εργασίας εκτός σύνδεσης με την ίδια ευκολία όπως και στο διαδίκτυο, το Yoga Slim 7x και το ThinkPad T14s Gen 6 θέτουν νέα πρότυπα στην καινοτομία των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ υπόσχονται μια φουτουριστική εμπειρία χρήστη.

Lenovo Yoga Slim 7x—Ο πιο έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσετε 

Με το Lenovo Yoga Slim 7x που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, οι δημιουργοί μπορούν να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο στην επεξεργασία και άρα περισσότερο χρόνο στη δημιουργία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Το Hexagon NPU στον επεξεργαστή Snapdragon X Elite του Lenovo Yoga Slim 7x παρέχει στους δημιουργούς πρόσβαση σε λειτουργίες όπως μετατροπή κειμένου σε εικόνα, προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο, δημιουργία κειμένου και επεξεργασία σχολίων, καθώς και πολλές άλλες λειτουργίες που απελευθερώνουν χρόνο για περισσότερη δημιουργία. Επιπλέον, προσφέρουν νέες, συναρπαστικές εμπειρίες χρήσης που περιλαμβάνουν: προηγμένη ποιότητα και λειτουργικότητα κάμερας και κλήσεων, ήχο υψηλής ευκρίνειας χωρίς απώλειες, 4K streaming, ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο και βελτιωμένη ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το Lenovo Yoga Slim 7x μπορεί να χειριστεί ακόμη και τις πιο πολύπλοκες εργασίες με ταχύτητα, είναι επίσης εξαιρετικά αποδοτικό στην διαχείριση ενέργειας, με έως και πολυήμερη διάρκεια ζωής μπαταρίας2 που προσφέρει η 70 Wh μπαταρία του. Παράλληλα, το Lenovo AI Core λειτουργεί σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Snapdragon X Elite για να προσδιορίζει έξυπνα το ακριβές σενάριο χρήστη, προσαρμόζοντας δυναμικά την ισχύ και την απόδοση ανάλογα με την εργασία που εκτελείται. Έτσι προσφέρει πρόσβαση σε ισχυρές λειτουργίες με δυνατότητα AI, σε μια λεπτή φορητή συσκευή που είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη δημιουργικότητά σας στο έπακρο.

Εξαιρετικά ελαφρύ, με βάρος που ξεκινά από μόλις 1,28 κιλά και ιδιαίτερα λεπτό (12,9 χιλιοστά), το Lenovo Yoga Slim 7x είναι ισχυρό και εύκολο στην μεταφορά. Οι δημιουργίες σας πραγματικά ζωντανεύουν στο Lenovo Yoga Slim 7x, στην 14,5″ 16:10 3K 90Hz 1000 nits οθόνη αφής PureSight OLED της συσκευής που υποστηρίζει χρωματική γκάμα 100% και P3, καθώς και TUV Blue Light Rheinland Low. Η κάμερα Web FHD MIPI IR προσφέρει πιο καθαρά γραφικά στις βιντεοκλήσεις, ενώ διαθέτει τέσσερα μικρόφωνα Voice ID για πιο καθαρές συνομιλίες. Παράλληλα, το ανώτερο ηχητικό σύστημα τεσσάρων ηχείων του Lenovo Premium Suite προσφέρει κρυστάλλινο ήχο, ενώ το πληκτρολόγιο Premium Suite διαθέτει διαδρομή πλήκτρου 1,5 mm σε κάθε πλήκτρο. Η προσθήκη της νέας επίστρωσης Yoga βελτιώνει την αίσθηση πληκτρολόγησης και την άνεση, ενώ το trackpad έως και 135×80 mm προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις σας.

Το Lenovo Yoga Slim 7x έχει κατασκευαστεί με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον στο σχεδιασμό της συσκευασίας του – χωρίς καθόλου πλαστικό στο υλικό συσκευασίας του. Η συσκευή διατίθεται σε κουτιά κατασκευασμένα από χαρτί πιστοποιημένο από FSC και άλλο ελεγχόμενο υλικό3 και χρησιμοποιεί πολτό χαρτιού με ξηρή πίεση για την απορρόφηση κραδασμών, ενώ η παρεχόμενη τσάντα συστήματος είναι κατασκευασμένη από ίνες μπαμπού – υλικό που είναι γρήγορα ανανεώσιμο. Η Lenovo προσφέρει επίσης Υπηρεσία Αντιστάθμισης CO2 με την αγορά της συσκευής. Αυτή η υπηρεσία συμβάλλει στην αντιστάθμιση των εκτιμώμενων εκπομπών CO2 που σχετίζονται με τη συσκευή κατά τη διάρκεια του μέσου κύκλου ζωής της, που βασίζονται σε πιστώσεις αντιστάθμισης για την υποστήριξη έργων CDM, Gold Standard, Climate Action Reserve, αλλά και δράσεις των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που στοχεύουν στη μείωση του CO2 που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα.

Το Yoga Slim 7x πληροί επίσης τις προϋποθέσεις για την υπηρεσία Lenovo Premium Care, την προηγμένη υπηρεσία υποστήριξης που παρέχει εξατομικευμένη βοήθεια υλικού και λογισμικού από ειδικούς τεχνικούς με γρήγορη επισκευή όταν την χρειάζεστε.

ThinkPad T14s Gen 6 – Κατασκευασμένο για επιχειρήσεις

Το ThinkPad T14s Gen 6 είναι ο πρώτος υπολογιστής Copilot+ επόμενης γενιάς της Lenovo και σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στη σφαίρα των υπολογιστών με τεχνητή νοημοσύνη για επαγγελματική χρήση. Με ενσωματωμένο προηγμένο επεξεργαστή Snapdragon X Elite, εξοπλισμένο με ενσωματωμένη GPU Adreno και AI στη συσκευή, το ThinkPad T14s Gen 6 υπόσχεται μια ανώτερη εμπειρία χρήστη που θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην απόδοση σε επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές με Windows. Το ενσωματωμένο 45 TOPS NPU προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες AI στη συσκευή που επικεντρώνονται στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη διευκόλυνση της απρόσκοπτης δημιουργίας. Το Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες με νέα δημιουργικά εργαλεία. Το Copilot+ βοηθά στον εξορθολογισμό κοινών εργασιών παραγωγικότητας μέσω της δύναμης του generative AI και της μηχανικής μάθησης, ενώ με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση στις εφαρμογές του Microsoft 3655, η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι παρόμοια με αυτή ενός εξατομικευμένου βοηθού με τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια του χρήστη.

Το ThinkPad T14s Gen 6 προσφέρει έως και 64 GB μνήμη υψηλής ταχύτητας LPDDR5x με ιδιαίτερα κομψή και εξαιρετικά λεπτή κατασκευή με μικρά πλαίσια στις 14 ίντσες. Παρέχει επίσης εξαιρετική συνεργασία βίντεο με το ιδιαίτερα βολικό communication bar που φιλοξενεί κάμερα FHD+IR MIPI με φυσικό κλείστρο, για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με Wi-Fi 7 και προαιρετικές δυνατότητες 5G sub 66, διασφαλίζοντας σταθερή συνδεσιμότητα όπου κι αν βρίσκονται, ενώ με την μπαταρία 58 Wh απολαμβάνουν πολυήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χρησιμοποιώντας την πιο ενεργειακά αποδοτική οθόνη χαμηλής κατανάλωσης.

Windows και Snapdragon για Επιχειρήσεις

Μέσω μιας μακροχρόνιας τριμερούς συνεργασίας, η Lenovo, η Qualcomm Technologies και η Microsoft έχουν επιμεληθεί μια εκτενή λίστα με περισσότερες από εκατό εφαρμογές λογισμικού για επιχειρήσεις από Ανεξάρτητους Προμηθευτές Λογισμικού (Independent Software Vendors| ISV) βελτιστοποιημένες για λειτουργικότητα σε Windows που υποστηρίζονται από το Snapdragon. Εστιάζοντας σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας όπως η διαχείριση της συσκευής, η συνεργασία, η παραγωγικότητα και η ασφάλεια από το chip-to-cloud, η συνεργασία με εταιρείες λογισμικού αιχμής, όπως η DynamoAI, που χρησιμοποιούν AI τεχνολογία είναι σχεδιασμένη για να οδηγεί σε ανώτερη απόδοση και προστασία.

Η διαρκής προστασία των συσκευών και των δεδομένων των επιχειρήσεων και η προστασία του απορρήτου στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης είναι ζωτικής σημασίας. Το ThinkPad T14s Gen 6 βοηθά στη διαχείριση και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων σε κάθε τελικό σημείο με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας ThinkShield και λύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην προστασία, χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα.  Οι συνεργάτες λογισμικού, όπως για παράδειγμα αυτή με την SentinelOne, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσφέρουν μια ισχυρή, πολυεπίπεδη άμυνα έναντι ransomware. Επιπλέον, το ThinkShield προσφέρει ανίχνευση απειλών με τεχνητή νοημοσύνη με ασφαλή διαδικασία εκκίνησης και λογισμικό αυτόματης αποκατάστασης που παρέχει μια σταθερή βάση για τη συνολική ασφάλεια του συστήματος σε συνεργασία με τη μονάδα ασφαλούς επεξεργασίας Qualcomm με τη λύση Microsoft Pluton.

Αξιοποιώντας την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Lenovo στα laptop ThinkPad που βασίζονται σε ARM για εταιρική χρήση, το ThinkPad T14s Gen 6 ξεχωρίζει με τη σειρά επεκτάσιμων χαρακτηριστικών ασφαλείας, αλλά και τις υπηρεσίες προσαρμογής και ανάπτυξης που υποστηρίζονται από το Lenovo TruScale. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές IT να διαχειρίζονται στρατηγικά την ανάπτυξη συσκευών PC επόμενης γενιάς AI στον στόλο τους με ακρίβεια και σιγουριά. Αυτές οι υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες και να παρέχουν την ευελιξία και τον έλεγχο που είναι απαραίτητος για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρηματικών αναγκών για ανάπτυξη μεγαλύτερης κλίμακας.



Πηγή