Αυτές είναι οι νέες προσθήκες στην υπηρεσία! [Videos]

30


Η Google συνεχίζει τον επανασχεδιασμό της υπηρεσίας YouTube με αλλαγές που αφορούν τόσο το design, όσο και τις παρεχόμενες λειτουργίες με στόχο να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν περισσότερες από 30 νέες λειτουργίες και σχεδιαστικές αλλαγές, ορισμένες εκ των οποίων είχαν γίνει γνωστές τους προηγούμενους μήνες.

Μία από αυτές θα είναι το Stable Volume στις mobile εκδόσεις της υπηρεσίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη από σήμερα για να κρατά σταθερή την ένταση του ήχου σε όλα τα videos, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να προσαρμόζεις για κάθε ένα από αυτά το επίπεδο που φτάνει στα αυτιά σου. Η επιλογή θα εμφανιστεί στο μενού των ρυθμίσεων και συγκεκριμένα στην ενότητα Additional Settings σαν διακόπτης.

Επιπλέον, μεγαλώνει το μέγεθος της προεπισκόπησης των καρέ (preview) όταν ψάχνεις συγκεκριμένο μέρος σε κάποιο video, με δυνατότητα να ακυρώσεις την «βόλτα» που έχει κάνει το δάκτυλο σου απλά επιστρέφοντας στο αρχικό σημείο και περιμένοντας να νιώσεις μια μικρή δόνηση. Διαφορετικά, μόλις φτάσεις στο σημείο που σ’ ενδιαφέρει, απλά σηκώνεις το δάκτυλο και συνεχίζεται από εκεί η αναπαραγωγή του video. Να σημειωθεί ότι τόσο στο portrait mode, όσο και στο full screen θα διπλασιάζεται η ταχύτητα του video όταν πατάς παρατατεμένα στο video.

Η Google λανσάρει και την δυνατότητα κλειδώματος του video που αναπαράγεται στην οθόνη, για να μην διακόπτεται από τυχαία αγγίγματα ή άλλες ενέργειες του χρήστη. Το lock ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις και για να το ξεκλειδώσεις θα πρέπει να κρατήσεις παρατεταμένα το δάκτυλο σου σε συγκεκριμένο σημείο της οθόνης.

Μεγαλώνει, επίσης, το μέγεθος των κουμπιών Subscribe και Like, τα οποία θα τονίζονται όταν ο δημιουργός του καναλιού ζητά από το κοινό να τον ακολουθήσουν. Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει σε ένα από αυτά, θα «επιβραβεύεται» με πυροτεχνήματα. Επίσης, τα κορυφαία σχόλια θα εναλλάσσονται αυτόματα για να βλέπεις τους καλύτερους σχολιασμούς σε κάθε video.

Οι δημιουργοί περιεχομένου θα βλέπουν ένα νέο animation με ενημερώσεις για τον αριθμό των θεατών και των likes μέσα στο πρώτο 24ωρο από την δημοσίευση του video, προκειμένου να καταλαβαίνουν την υποδοχή του κοινού στο νέο περιεχόμενο.

Νέα προσθήκη και η καρτέλα «You» που συνδυάζει την Library με την σελίδα του λογαριασμού του χρήστη. Εκεί θα μπορείς να βρεις τα videos που παρακολούθησης στο παρελθόν, playlists, downloads, αγορές και διάφορες άλλες πληροφορίες που αφορούν τον λογαριασμό σου. Η καρτέλα You έχει αρχίσει ήδη να εμφανίζεται σε αρκετούς χρήστες από σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Η Google ενσωματώνει και την δυνατότητα αναζήτησης τραγουδιών μουρμουρίζοντας ή σιγοτραγουδώντας στο μικρόφωνο, μια λειτουργία που βασίζεται σε αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης που αντιπαραβάλει την φωνή του χρήστη με την original ηχογράφηση.

Τέλος, όσοι χρησιμοποιούν το YouTube σε smart TVs θα δουν ένα νέο κάθετο μενού για πιο εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα κεφάλαια των videos, στην περιγραφή και την ενότητα των σχολίων απλά πατώντας στον τίτλο του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή